25 märts 2017

Varandusi täis

Ma olen ysna hõivatud inime, nagu me kõik. Seega ei ole mu uued valdused sugugi viimseni läbi uuritud. Täna leidsin yhe põneva artefakti, mis heidab valgust meie esiemade elule ja õrnadele ootustele.

Ja võrdluseks tänase ning eilse elu vahel reastan mõned enda asjakesed.

Pööningul räuskab ja karjub yks kana. Me korjasime tal maapealsed munad ära, seega läks ta oma ihuviljasid peitma sinna, kus suured kahejalgsed kiskjad harva käivad. Karta on, et ta tahab pesa looma hakata.
...
Tegu pole suurte lennuvõimetute kanalistega, vaid ärksa kõrge lennuga väikeste mustadega, kelle elukombed sarnanevad vanadele tiukritele - muuhulgas elupäästev komme kõrgel puu otsas ööd veeta. Talvel kangete kylmadega olid nad meil kyll pööningul, kyll kippusid koridori veetorude v nagi otsa magama. Tegu on ökonoomse, virga kahjurinokkija ja hea iseloomuga tarkade linnukestega, nii et ma kavatsen just neidsamu musti minikanu edasi viljelda. Seega suvel ootab ees pisike laudaehitus. Muna on odavam poest osta, aga tigusid ja taimeõgijaid mardikaid on odavam ja tervislikum tõrjuda mitte myrkide, vaid kodulinnukestega, kontrollitud ja heaks kiidetud.

7 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Mul mõlemad koerad linnumurdjad, seega jääb loodussõbralik kahjuritõrje kahjuks ära.

MUHEDIK ütles ...

Looduslik kahjuritõrje sobib hästi Su seemnepakkidega kokku.
Huvi pärast võiks mõne taime külvata ka neist vanadest pakkidest, kurgi idanevus säilib kaua

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Mustad minikanad? Põnevakesed.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Mis mud kui kanaõnne ja proovi jah iidseid seemneid ka nats külvata :)

Anonüümne ütles ...

Must kana on, praegu puudu veel maa-alused, aga küll needki kasvama hakkavad ;) Esiemade artefaktide leidmine on alati õnn ja rõõm, ma ütlen, ja sul paistab seal korralik varu olevat.

Futu ütles ...

Vanast majast leiab veel kaua üllatusi.

Tsiil ütles ...

oo, kanad pööningul :) ! Oled ikka lahe-asjalik naisterahvas :)
Edu uute artefaktide avastamisel.