08 oktoober 2023

Põnev

Milline loodusjõudude väljanäitus. Kõik peale äikese ja maavärina on oma parimat andma tulnud. Tugev tuul puhub juba yleeile õhtust; kohati päris tihe hoovihm langeb vasakult paremale ja loodest kagusse, vahest ka lenneldes yle lagedama välja, aga MITTE ylalt alla; pahaaimamatu põllupidaja saab hooaja viimast tyrgi oa ja kabatskisaaki koristades jao lörtsi kaela. Põlduri talitsematud ja tormist ligased lokid pekslevad vastu optikat ja ajuti päris katavad vaatevälja,  sest mytse meil põlatakse, aga lõunamaa taimed tuleb iga hinna eest täna kokku koguda.
Ja ma käisin mitu korda oma pealt 2 meetri kõrgete puuriitade ja õrnemate massinate koormakatetele 17-kiloseid vundamendiplokke peale laadimas, meel hapu nagu norrakal enne nafta avastamist. Nimelt on KÕIK märg ja kylm, KÕIK yritab tormis kas sinu käest lennates põgeneda, sulle ämbrite kaupa jääkylma vett kaela visata või sind tappa. Sa tead seda, paned selga oma parima lammavillast metsakampsi ja suurima tormijope, jalga ehtsast kummist põlvini kummarid ja varustad end 3 paari kinnastega, aga tuppa tulles oled ikka märg nagu kalts. Su magamistoa seinast puhub tuul ilma igasuguse takistuseta läbi, seega kygeled oma valutavate kylgedega elutoa diivanil ja nokid nutihvoni, kuni õunakissell keema viitsib minna. Teed kisselli valmis ja oled õnnelik, et vähemalt 1 asjas on su närune vanapuidust piraadilaev suurepärane - kiiret jahutamist nõudvad toidud saavad meeldivalt ruttu söömiskypseks.
Päev kestab. Maakaablid teevad oma tööd, elekter põleb nagu peab, kuivi puid on, VEEL, höhö, ja köögis puupliit köeb. Kohe on vaja yks laps maanteelt bussi pealt ära tuua. Täna tuleb juba oma parimaid poris sõitmise oskusi rakendada, sest käes on pehmete radade hooaeg. Kui õnnestub õuest välja saada, siis tagasitulles on meeldiv võimalus massin poole tee peale kõvemale kynkale jätta. Seiklused on täna keelatud, kõik peab saama Õigel Viisil liigutatud. Mingil hetkel pärast seda on kissell päris valmis, soovijad saavad seda jätsiga kaunistada. Ma ei ole kindel, et tahan. Aga siis on õhtu käes, inimene läheb vanni, päike looja ja maailm magama ära. Ma ei saa, lähen siis veel korra sõitma, viin teise lapse uinuvasse Maa Konna Keskusesse ööseks tööle. Autol põles eile õhtul yks pirn läbi, parempoolne lähituli ei tööta. See selgus õhtupimedas linnast tulles, mingitel hetkedel oli tõesti veidi pime sõita. Uue pirni saan homme, kui on uus ilus nädal, torm läbi ja poed avatud.

Kommentaare ei ole: