13 mai 2012

Tuli mu aeda tundmatu haige

Ema k2est kaevasin endale kollektsioneerimise m6ttes tykikese iirist, aga mis v2rvi 6itega, seda ma ei m2leta - eelmisel suvel tegeles taim ainult laienemisega. Vanas kasvukohas kasvas ta t2iesti varjus lahjal liivamullal, minu juures elas p2ris p2ikesepaistel (mul ei olegi t2isvarjulisi kasvukohti) ja yhe suvega kasvatas kiiresti rammusa kogumi. Sel kevadel avastasin, et ylest6usnu on kahtlaselt triibuline, mis viitab viirushaigusele. Kurivaime kirudes t6stsin taime koos mullapalli ja sellel leiduvaga peenralt maha uut kasvukohta ootama. Huvitav, kas ma nyyd pean teiste iiriste huvides vanale kasvukohale l6kke tegema v mis?


2 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Ma ei saa pilti suuremaks, aga niimoodi vaadates see iiris küll viirushaige pole.

mustkaaren ütles ...

Iiristest on mul u 5 nn aediirist ja 3 teist, mille nimi mulle hetkel kuidagi ei meenu. Osad on minu aiamullal kasvanud 3-4 aastat, osad ostsin l2inud sygisel. Aga see 6nnetu, millel kirjusus algab juba risoomilt, on minu jaoks kahtlane - samades tingimustes teised pole triibulised.
Pilti ei saa suurendada seet6ttu, et kasutan Androidi jaoks tehtud google bloggeri appi. See on saadaolevatest v6imekaim, aga vrdl wini varaga m2rgatavalt koba ja algeline. Mh riputab yles kindla suurusega pisikese mitteklikitava pildi. Muide, androidi-seade on yldise kasutusmugavuse suhtes m6nusam ja klobiseva ning undava wini arvuti juurde ma ei taha kuidagi naasta, on alles valusad valikud t2nap2eva inimesel:P