11 mai 2012

Minge, kullakesed!

Ootasin ja k6hklesin, m6tlesin ja v2lja m6tlesin. Ei tule sel suvel enam kurja kylma. Tahaks tubadesse rohkem ruumi. Tahaks, et akendest paistab suvi. Taimed tahaks p2ikest ja pesu. Yldse peaks enamuse taimi ymber istutama.
Ja siis r2ndasidki Nad yksteise j2rel kilemajasse.
Esimesed kolijad olid tsymbiidiumid, mis on tuntud jaheda-, aga see-eest valgusearmastajad. Mitte et kilemajas jahe oleks, p2eval kytab seal 35 v6i rohkemgi 2ra. Ka k6ik kannajuurikad kolisid sinna. Ja bensoe-viigipuu ning binnendijki viigipuu. Ja fuksiad, ripp-pelargoonid (viirpelargooniume tabas talvel kuri saatus - ligi 20-st j2ttis kylm mulle ainult 2), dendroobiumid, diifenbahhia, agaav, inglitrompet ja tsissused. Lisaks on seal kymnetes karpides laste kylvatud kurgid, arbuusid, peiulilled, lehtertapud, mitmed tundmatud lilled ja maitsetaimed.
Tomatid on veel pisikesed, nemad on toas soojas. Niiv6rd-kuiv6rd soojas. Siis, kui lilled lageda suvetaeva alla kolivad, on tomatite kord kilemajja asuda.
Ja kilemaja peenrad ei ole isegi valmis, puulehehunnik ja turbakott k8ssitavad nurgas 6itsva ingitrompeti selja taga. Selline on siis asjade t2nane seis.
...........................................................
L6puks ometi j6udis kauaoodatud ja mujalkirutud vihm ka meieni. Esimene soe vihm. Korralik sadu, mitte hale udutamine. Muidu oli osa peenraid p2ris purukuiv, asi kiskus p6uaks ja ma eile kastsin v2rskeltistutatud puid jm taimi uhkesti nii igaks juhuks, kui j2lle vihma ei tule. T2na siis teeb loodus yle, mis aednikul ripakile j2i.
Peaks usinasti ylej22nud k88giviljad ka 2ra kylvama, aga kuidagi uimaselt l2heb k6ik. Ma olen h2das pideva peap88rituse ja kroonilise v2simusega, aga tegutsemistahe on 6nneks neist yle. Muidugi peaks palju rohkem tegema, maja ootab, must pesu kasvab yllatava kiirusega ja n6uab iga p2ev tegelemist, p6randatele tekib iga p2ev kilode kaupa liiva, kuigi keegi saabastega tuppa justkui ei roni...
L2hen nyyd paharette peletama.

2 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Julge, julge:) Mul on küll juba kuu algul tomat kasvukasse istutatud, aga öösiti oli ta katteloori all ja mul on ka hädakütmise võimalus. Ma arvan küll, et mai üllatab meid kuu lõpuni veel vägagi ebameeldivalt.

Sajab ka meil ja see on väga tore:)

Tsiil ütles ...

jessuke, kõigil mingid hullud nimekirjad ja uhked lilled :D Mina olen kannat ühe suve ainult kasvatanud ja läks isegi õitsema, aga esialgu ma neisse rohkem ei panusta. Käin botaanikaaias vaatamas.

Peapööritus on üks pagana vastik asi, mul on elu ilmselt nii paika saanud, et käib vaid korra kvartalis ja kui ei stressa jätab mõne isegi vahele. Kukkunud pole tasakaalu kaotamise pärast juba kolm aastat :D Rohtu pöörituse vastu pole, mul oli abi värskest porgandist, siis läikis vähem.

Ma peaks sulle soovima ühe Võrumaa mehe sõnadega: soovin sulle hääd meest ja kergemat elu :)