21 november 2023

Vanamuttide hobidest

Mulle meeldivad masinad.
Neist on nii palju kasu ja rõõmu ja muidki tuliseid tundeid, sa kohe elad täiel rinnal ja leegitsed, kui on vaja jälle mingit olukorda menetleda. Mul on elus väga palju asju tulnud ära menetleda, aga meeldivamate ja väiksema inimfaktoriga probleemideni jõudsin alles hiljaaegu. Oleme aus, probleemsed inimesed on väga rõve ja tervistkahjustav aine menetleda,  ma eelistan neile iga kell mädapuitu, kivivaremeid ja vanarauda.
Vanarauast, et. Ostsin siis ära yhe. Paks ehitajaonu ei andnud absoluutselt setokõsõ kauplemisele järgi, mitte yks argument ei töötanud. Aga õhtusel jalutuskäigul ilmnes probleem jahutusvedelikuga. Ja ma nyyd sujuvalt omandan yhest käsitööfoorumist uusi naiselikke tarkusi selle uue kodumasina kohta. Elu peab ometi mugav olema, aga võpsikus elav yksildasevõitu eakam prõua ei hakka ju iga viimase kui asja pärast linnast maksulisi mehi tellima. 2004 a 2,5 tdi T5  aga on paraku keerulisem kui sama aasta 1,9 tdi Sharan, foorumid on paksult põnevaid ja erutavaid probleemikirjeldusi täis. Hyvad sõbrannad ja sõbrad, kui mulle kylla tulete, siis ärge tooge kooki ja veini, vaid näiteks momentvõti 20-60 Nm või suruõhu mutrivõtmete norm komplekt.
Tänan kysimast, mul on kyll abimehi, aga nemad on spetsialiseerunud teistele systeemidele ja omast kogemusest tean, et tavalise inimese ööpäevas on aint 24 tundi ja tavaline pea suudab mahutada ainult teatud hulga prahti, seega VAG grupi inseneride kättemaksu inimkonnale tõrjun ise, nagu jaksan. Loodan oma oskustega mingilegi tasemele jõuda enne lapselapsi, muidu läheb elu liiga kiireks.
Pildil kannan kleiti, kuna pyksid on kõik mustaks saanud, vahetuspesu on õues nööril ära jäätunud.
P.s. kudumiseks on aega vähevõitu, aga köögilaual korvis on 2 paari kirjust lõngast pätikindaid puhkehetkede tarbeks. Meil pätte jagub ja kindajärjekord on pikk. Õmblustuba koos kokkupakitud riistadega aga on maast laeni koli täis, mh krohvikotte, ja selle asjaga tegelen millalgi pärastpoole. Näiteks talvel. Lillisid aga kastan ja pillisid mängin siis, kui mittemittemidagi tarka teha ei oska ja raskemat ei jõua, põrand on pyhitud, lapsed söödetud ja pesu kapis, aga moblat rullida veel ei taha. Tegelt on nii uue pea kui ka uue, vanast yle 25 kilo kergema kere uuesti elama õpetamine mõnevõrra kurnav ja igasugu just siin just meile sobivad systeemid tuleb endal välja mõelda, mis võtab lisakytet. 
Ja 3 nädala pärast tuleb mul 19. synnipäeva 30. juubel. Arvutamine on raske ja nõuab omakorda lisakytet, ma lähen nyyd suhkrut, rasva ja jahu hankima, tsäu-pakaa.
P.p.s. lukus luugid sain eile lahti tänu yhe teise jututoa õpetusele. Ei olnud vaja lõhkuda ega parandada, piisas puldiga klõpsutamisest ja samal ajal kaubaruumi lingi tõmbamisest. Seestpoolt 😉 
Kui nyyd laevad jäätuvad, siis varsti jälle.

Kommentaare ei ole: