28 mai 2021

Jaani silmad

Pealkiri vihjab ytlemisele esimeste soojade kevadeilmade kohta - "suve silmad, talve hambad". Täna oli yle mitme paduvihmapäeva 1 kena suvise näoga päev, aga tõesti - Jaani silmad, Jyri hambad. (Jyripäeva paiku on tavaliselt jahedapoolne varakevad, samas kui jaanipäeval ENAMASTI on soe) Need hambad on veel mitu päeva õige teravad, aga te ainult vaadake neid silmi!
(iluõunapuu "Royalty", aedõunapuu "Antoonovka" ja meie võilillepõld keskpäeval)

7 kommentaari:

Lendav ütles ...

Jaani silmad, Jüri hambad... Silma ette tuli karikatuurne pilt lauakesest, millel veeklaas Jüri proteesidega ja seal kõrval taevasinise läbitungiva pilguga Jaani klaassilm.

Meie õunapuud õitsesid kiiresti ja tähelepndamatult vahepealsetel vihmapäevadel ära. Eelmise aasta viimased säilikõunad said üleeile koogiks. Iluõunapuid siin aias pole. Royal on muidugi kuningliku iluga, aga suvilamaale ma tahaks vist hoopis kodumaist professorit õilmitsema (prof August Väga). Ükskord kunagi. Võib-olla juba järgmisel aastal.

Lendav ütles ...

... või siis et Jaanil on oma proteesid kadunud ja laenas kohtingule minnes venna Jüri omad. Vastupandamatu kooslus Jaani säravatest silmadest ja Jüri poleeritud proteesidest lööb pensionäride tantsuõhtul laineid.

Tomatid on juba poollahtises kasvuhoones, kurke pole sinna veel viinud, sest kurgikestel oleks ju külm, väiksed ka teised veel.

Ps. Mul on tädipokad Jaan ka Jüri, vennakesed. Kunagi jaanipäevale sättides oli Jürile (umbes 4a) öeldud, et paneme nüüd puhta särgi, jaanipäev ju. Jüri jäänud mõtlikuks ja põrutanud siis altkulmu ema poole vaadates: "on jüripäev kah!".

Lendav ütles ...

Telefonis kommenteerimine on Rist ja Viletsus. Ma ei jaksa enam kirjavigade pärast vabandada.

mustkaaren ütles ...

1 vale tähe kohta u 80 õiget ei ole halb kombinatsioon :))

mustkaaren ütles ...

Mis kysimus, ikka mõlemad! Rohkem on parem, sest 9 kuud aastas on meil torm, rahe ja suusailm, mis lagedal asuva majakese uppi puhuvad.
Royalty on suhteliselt uus sort, minu juures läheb puul 2. suvi, puu ostsin Juhanist ja päriselus on PALJU ilusam kui pildil.
https://juhanipuukool.ee/iluounapuu-royalty

mustkaaren ütles ...

Meil on valitsevad tuuled lääne- ja loodekaarest, seepärast istutan palju ja igasugust, et hoovi veits tuulevaiksemaks saada - praegu on krundi põhjakylg põmst lage.

mustkaaren ütles ...

Mu nooremal poisil on ka jaanipäeval nn nimepäev.