24 september 2020

Uut meie helimaastikel

Abikaasa kinkis mulle kettatäie teemante. Ja mina muidugi kohe nendega mängima.
Mõnevõrra ebatraditsiooniline ja metsik mänguasi, tuleb tunnistada. Aga minul kui tõeliselt naiselikul keskeas naisterahval on juba tekkinud kindel haare ja kõva syda sihukeste mängude tarbeks. (Hyvale lugejale selgituseks, et jutt käib nurklihvijale mõeldud teemandipuruga betoonikettast, mis on kyllaltki raske ja tekitab palju myra, tolmust rääkimata - aga see-eest milline tõhusus!) Muudkui kasvatan iseloomu, võitlen oma isikliku ATH-ga ja valmistun talveks.
Vaat, mis sai projektist "ma natuke värvin ahju nurka ja köögi lage". Avasin kogemata Pandora laek...merekonteineri ja nyyd ei saa kuidagi järgi jätta, sest lapsed on juba piisavalt suured ja ei tekita iga mõne minuti tagant sekkumist vajavaid olukordi, kus tuleb riistad käest visata ja appi tormata.
Ma ootasin seda aega 22 aastat (need aastad tagasi syndis mu vanim laps) ja nyyd on see käes. Muusikat!

5 kommentaari:

Kaamos ütles ...

See on lesoga pliit???
?
?
?
Isegi kui see pole klassikaline leso, siiski....
/Kadedalt vasakule ära.../

mustkaaren ütles ...

On lesoga pliit, teisel pool seina on VEEL YKS leso.
Ja need on 6-7 kihis seinavärvidega yle võõbatud, võõp ei lase sooja läbi ja nyyd on aeg see kooruv jama maha võtta.

Marfa ütles ...

Vägev!

notsu ütles ...

Meil oli samuti ahi - iseenesest väga hea ahi - paksult värviga üle tõmmatud. Aga ära puhastades selgus üllatav asi, et puhas savipind annab küttes tuppa kuidagi vähem soojust kui värvitud. A. guugeldas natuke aega ja leidis kellegi seletuse, et häda on selles, et puhas savipind on urbne. Asi paranes alles siis, kui ta selle munavalgega üle pintseldas ja pind siledam sai.

mustkaaren ütles ...

Kuna savipind tõmbab tolmu ja muud mustust kylge ja sisse, majas on lapsed ja loomad, siis lähevad meie ahjud ja soojamyyrid spets värvi alla. Auklikud, kirjud ja killud-väljas-kivid ei ole ka väga kaunis vaatepilt.