27 juuli 2013

Aalujatele, osa 2

Võtan kokku nimekirja lugupeetavaid aiaplogijaid huvitavatest taimedest minu aias. ....... 1. Floks, tundmatu valge, korralik põõsas, võimalik jagada. 2. Täpilised iminõgesed "Roseum" (kitsa valge triibu ja roosade õitega) ja "Bacon Silver" (valge leht, roosa õis), kohe mitu pihutäit. 3. Tundmatu OT ehk orientaaltrompethybriidliilia (heleroheline leht, valge õis suure tumeroosa laiguga, õrn karge sidruni-piibelehe lõhn alates õie 2. päevasst), mõned tytartaimed. 4. Hybriidne elulõng Suttoni seemnest "Korean Beauty", meenutab tanguutia elulõnga. (Selle vastu tundis Tii huvi) 5. Sinise elulõnga C. viticella sort "Minuet", kahjuks ainult 1 taim. (Ma rõõmustan sea moodi vahetuskaubaks pakutava põhiliigi yle, tänan, Köögikata!) 6. Hiidlaugu seemned. 7. Erinevaid samblaid kivi, puu, metsaaluse ja turba. ....... Need olid siis taimed, mille vastu erinevad inimesed huvi on tundnud, aga kaasa võtan ma veel yhe väikse Franz Halsi ka. See on päevaliilia, mida muude uudissortide kõrval kipud juba tuhmiks närakaks pidama, aga murulaugupõõsaste ja rabarbri kõrval hakkab ta tööle kui särav kaunitar! Kui kellelgi on soovi, siis yhe väga suure rabarbri palasid on pakkuda. Hoovi ehituse ajal osutus, et kunagi tillukesest taimekesest on saanud suur lohe, mis katab päris mitu ruutmeetrit kallist peenrapinda, las kolib alla puuviljaaeda. Punase sõstra sortidest ja eelmise postituse maasikatest (Camara ja Pink Panda, ilumaasikad pinnakatteks ja amplisse) ning siilikybaratest võib ka veel juttu teha, sest roosat siilikaliiki on mul sel aastal uhkesti. ....... Eks muudki ole peenardest ylesvõtta, aga vaadake, mis kell on, ja hetkel tulevad ilusate taimede asemel silme ette suvalised kaadrid a la Nõukogude Kokakunst ja Yldehitusmaterjalid. Mu väsinud mõistus soovib juba tuduvatele jalgadele seltsiks minna, andke andeks. Eadööd.

5 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Ma kohe kadestan,no pole mul seda ajakest, kohe mitte ei ole veel, et kõik kohad läbi käia ja uurida, kust midagi näpistada saaks. A me saame ju ka järgmisel aastal kokku, kui teie kõik olete oma aia rüüstega lõpetanud:D

Kadakas ütles ...

Kas need rabarberipalad on juurtega? Ma sooviks jupikest, kui on naadita rabarber. Tahaksin rabarberi uude kohta istutada, aga kuna selle taimega, mis mul on, sain kaasavaraks naadi, siis ei tahaks veel üht uut lapikest naadile ohverdada.

Siis on mul selline küsimus, et siin üks pott seisab eelmisest aastast punalehise lursslillega - ma justkui ähmaselt mäletaks, et see on on sulle lubatud, kuid sa vist ei tulnud kokkutulekule tookord. Oled huvitatud veel?

mustkaaren ütles ...

Muhedik, sel aastal on veel vara mulle kylla tulla, tee pole veel valmis ja osad peenrad töötavad taimede laoplatsidena, eksponeerimine tuleb kõne alla siis, kui hooviga yhel pool on. Senikaua lepin ma teie, lugupeetavad aiaplogijad, virtuaalse sõpruse ja toega, see kulub marjaks ära.
Kadakas, rabarbri võid saada naadivabalt, suure põõsa kolimisel tuleb ikka peenemat harutamist ja jagamist. Olen punase lursslille eest tänulik juba ette.

Anonüümne ütles ...

Aiandusvõhik palub nõuannet: mis lill see on?

Anonüümne ütles ...

Ma pakun, et miski salvei. Guugelda metssalveid, v lihtsalt salveid, lad k Salvia. Minu aedsalvei sort on kuidagi turskema olekuga.
K.