26 jaanuar 2022

Nähtamatu

Hommikupoole sõidutasin koolilapsi, kärutasin kyttepuid, tikkisin 1 putuka, pakkisin puhast pesu ja nokkisin veel siit-sealt asju. Lõuna ajal tõin noorema koolist ära ja kuna maanteel lyhikeselgi otsal tahtis uni ära tappa, lasin kodus lapse arvuti taha ja keerasin magama.
Õhtupoole tõusin yles, võtsin osa abikaasi ja tytre häälekast tylist, kytsin ahje, võtsin ravumeid ja viskasin uuesti pikali.
Eile käisin Tartus, naistekliinikus. Väga suur ilus megalomaniakaalne polikliinik, avar, hele, puhas. Naistekliinik oli sama ilus ja arstid-õed sama kenad nagu neil ammustel aegadel, kui ma veel synnitamisega tegelesin. Seekord olid teemaks kauem kestnud hädad. Leiti mingi ...kasvaja ja varsti kylastan ma veel mingeid uuringuid. Mõte kasvajast mind ei häiri, pigem on selline õlekõrre-tunne - 1 ähmane ja kaua vindunud asi on konkreetsema käigu saanud, äkki on selle jaoks isegi ravi. 
Tegelt tahtsin kirjutada sellest, kuidas covidi epideemia on paljud inimesed väga yksildaseks teinud. Sa ei saa enam kuskile minna, sind ei oodata enam, su teeneid ei vajata, sa kaod inimeste mälust. Ja kui see kestab piisavalt kaua, kaotad sa selle näo, mis sul teiste inimestega koos eksisteerimiseks kujunenud oli. Sa ei mäleta isegi, milline sa olid. Ma olen sellist elu elanud kogu oma kuradi elu, synnist saadik nähtamatuna, see oli valus ja see kasvas läbi kogu mu hinge ja keha. Ja sedasama nyyd lugeda paljudest-paljudest kohtadest on õudne. See on MINU osa, yksindus ja nähtamatus on minu elemendid, mina hingan ja joon seda, olengi ise see, väljaspool normaalset maailma, olgu see kõik siin, aga las kõik ilus olla Nende maailmas edasi olemas,  ärgu piinatagu neid sellega, mis minu osa! Ma tahan lugeda Nende ilusaid lugusid ja vaadata värvilisi pilte, palun kestku see edasi, sest see salvib ja lohutab mind mu nähtamatuses nagu kunagi virnad muinas- ja ulmejuturaamatuid seda tegid.

4 kommentaari:

Rajani Rehana ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Rajani Rehana ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Morgie ütles ...

Oi, sa käisid megakliinikus :D
Onju see on nagu linn, pmst. Seal on isegi oma linnaväljak (see ala R-kioski ja apteegi vahel)
Kui ma haiglasisest transporti teen, siis ma sõidan seal kaheharulise tõukerattaga ja alati sisimas naeran selle ulmelinna üle. Täielik futuur.

mustkaaren ütles ...

Jalutuskäik oli meeldiv, aga koridoride vaated tekitasid korraliku tõuksisõiduisu. Kahju, et veeremid ainult majarahvale lubatud on.