20 aprill 2021

Kevadtormamine

Kogu inimkond plogib, on sotsiaalne ja kultuurne, kirjutab häid ja huvitavaid lugusid või siis ajalehtedesse koledaid uudiseid. Mina ei. Sest kiire on. Aga yleeile selle minuti leidsin, et hyvale lugejale sipelga perspektiivis lillepilte teha. 
P.s. täna mitte pildil olevad imepisikesed nartsissid "Tete-a-Tete" on osutunud yllatavalt talvekindlateks ja varajasteks, on isegi paljuneda suutnud. Nartsiss, mis on KEVADlill, mitte varasuvine tulpide kaasaegne, ja lisaks säravalt kollane, on väga armas ja tähtis aiaasukas. Kui homme jälle puulõikamise, peldikuremondi, vanarauakoorma kokkupaneku ja veel kuratteabmille (yllatusi ikka tuleb vahest) vahelt meeles suudan pidada, siis teen pilti ka.
Savimaa on kaua märg ja kylm, meil muidu erivarajasi yllatajaid ei olegi.

8 kommentaari:

Marfa ütles ...

Aeg kaob käest, see on tõsi. Samas on tore ka, kui saab jälle mingid hunnikud kuskilt ära. Minagi tegelesin täna vanaraua ja mädapuiduga, õnneks sain valmis kah.
Millegipärast mul nartsissid keelduvad kasvamast. Tulbid ja kõiksugu muu mudru kasvab, mis mühiseb, aga nartsissid kasvatavad heal juhul paar lehte ja ongi kõik.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Ma väga armastan nartsisse ja nagu kiuste need mul kasvada ei taha :( Sipelgaperspektiiv on hea perspektiiv pildistamiseks. Torma, kevadel ikka tormatakse aga ära üle torma. ära kohe üldse üle torma, toeta mõnusal õhtu või mistahes tunnil tagumik kusagile soojale kohale ja unista või näpi mõnd oma paljudest pillidest, sest tormad ,mis sa tormad ikka kõike valmis ei saa ja miks siis mitte lõdvemalt võtta ja no muidugi lõppu ikka rahvatarkust - tark ei torma :D

Futu ütles ...

Tjaah, aega on tõesti järsku kuidagi väga vähe käes ja õhtud langevad pähe nagu must kott. On lemmikaastaaeg. Pole ka pilte pannud, panen kui puhkusele jään. Ilusad ajad on, siblin siin ja seal ning käin lollakalt naeratades ringi, sest kõik on nii hästi sest ei saa ju halvasti olla kui kõigi pojengide ninad on üleval ja kohe saab floksidele ilusad sildid panna ja tulbid on tublid, sinililledest rääkimata ja ebakohtade hunnikutele ma mõtlen lihtsalt homme, millalgi.

mustkaaren ütles ...

Tuttavad, kellel on sõredam LIIVmuld, ytlevad kõik, et neil ei kasva nartsissid. Mul on parandatud savi.
Teil peaksid liiliad kasvama, eriti martagonid. Ma olen mygridega võideldes kindlaks teinud (juhul, kui neist näljastest tõbrastest mulle ka mõni liiliasibul on jäänud), et savi sisse liiliale liivast pesa, ja siis on isegi võimalik.

mustkaaren ütles ...

Mul on siin ikka päris kiviaeg veel (ja sõna otseses mõttes, sest olen jõudnud vundamentide koristamiseni) aga käsa on vähevõitu.

mustkaaren ütles ...

Yle poole aasta kohe nädal aega ilusat ilma panebki lollakalt naeratama.

Futu ütles ...

Mul ka nartsissid ei kasvanud, just seesama liivmuld, aga tõin hea sõbra juurest paar ämbrit savimulda ja istutasin sellesse. Saab näha, esialgu on katseplatsil kaks punti nartsisse.

notsu ütles ...

Hämmastav, et sul veel lumikellukesed õides. Mul on juba rääbakaks ära õitsenud, nüüd on tsillade, kannikeste ja priimulate kord.