26 august 2020

Õõvastavaid kaadreid minu ööelust

Lamasklen ja yritan internetti läbi lugeda. Uni ei tule. Korraga ronib mu kõhu peale Egiptuse Nuhtlus. Ta on petlikult pehme ja salalikult sile. Tegu on suure purustusjõuga isendiga ja tema karakteri jäädvustamisega nunnu lemmikloomana jääb hätta isegi supertark nutiseade, kelle soovitused "Kass. Leidke oma lemmikloomast enneolematuid vaateid" või midagi sarnast, on ilmselt mõeldud mingi teise loomaliigi tarbeks. Fotoka silm tabab yksnes õõvastavaid kaadreid graafiliselt ilmekast kiskjast, kelle suu on suurem kui tema pea ja kelle vurrudega saaks tappa raudryytli.
See loomake saab minu võitluskaaslaseks igaveses vaenus näljaste näriliste ja meie, kelle kappides on jahu, vahel. Vilgas ja tegutsemishimuline noorloom on hiljem tubli hiirepyydja. Maamajapidamises on see väga tähtis.
Tegelikult on Egiptuse Nuhtlust 2 isendit. Teine on tumehall ja praegu nähtamatu. Koos laamendades, khm, mängides, nende purustusjõud neljakordistub ja siis hoitagu oma piip, prillid, juhtmed ja sokistamata varbad.
Kuna meil on muuhulgas ka rebased, siis elab nimetet kooslus rangel toarežiimil. Ei mingit põnevat õues hulkumist ega erutavat kanade kiusamist. Mängite toas, närite viisakalt pererahva krookse, ribastate kardinaid ja ootate talviseid hiiri.


4 kommentaari:

Futu ütles ...

Haha, Egiptuse Nuhtlus, nii tabav.:):):) Eriti kui oled internetis mingi huvitava teema leidnud ja siis tuleb kass ja tahab konservi saada. Tema juba teab kuidas pinda käia. Ja kui neid on kaks, siis üks puhkab ja teine käib pinda, pärast vahetavad. :)

Marfa ütles ...

Kui nunnud elukad :)

Anonüümne ütles ...

Meie omal oli kalduvus öösiti tühjas kodus ringi tuuseldada. Seepärast sai Lohe-multikast pärit nime "Öine raev".

Nunnu nuhtlus :)

Kaur

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Tõesti, öös on asju ja öösa on kasse :)