02 detsember 2019

Jõuluime hind

Ma katsun viimasel ajal oma vereringe huvides kõik sfäärid ja fluidumid vaikselt ja yhtlaselt voolamas hoida, aga mõnikord voolavad needsamused lihtsalt kontrollimatu kiirusega, nii et taevatelk käriseb.
Eile juhtus yks selline kiirem päev olema. Päike paistis, päris hea oli olla. Hommikul tegin mõned kiired majapidamistööd, siis aga oli aeg noorim laps teisest maakonnast rehaplaanis ettenähtud teenuselt ära tuua, viisakalt Muhedikupapale synnipäevaks õnne soovida ja jõuda viisakalt naaberkylasse suuremale jõulukuuse avamisele lauluansambliga ette astuma. Põnevaks tegi reisi asjaolu, et väiksemaid teid ei sahata ega soolata ja mul on bussil veel suverehvideks ostetud lõunamaa talvekad all (koormaveo huvides cargo-, mitte tavarehv, nende otsimisega sai parasjagu nalja) aga elu on näidanud, et nael on parem. Niisiis, trehvasin ja patsutasin Papat ja Lendavat, Papa juurest tormlesin otse Osulasse. Ikka veel paistis päike, aga mul jalad juba värisesid. Tee peal saatsin lauluansambli õpetajale vabandavaid sõnumeid, et jään proovi kõvasti hiljaks... Kohapeal osutus, et elektrit pole, piduplats on pime ja ma olen yldse kõige esimene kohalolija. Aga siis ilmusid ka kõik teised ja proovi tegime a capella. Rahvas hakkas kogunema, ilm kottpimenes, elektrit polnud ikka veel. Õhukeste sabaste sees hakkasid jalad kylmetama. Keegi naaberkylaseltsist läks yhte kaugemasse talusse elektrigeneraatorit tooma ja ma niikaua viisin noorema lapse koju ja tõin 2 suuremat asemele. Ikkagi haruldane hetk - emme paneb viisaka mundri selga ja esineb. Laulsime 2 laulu saateta, naaberkylaseltsi teatritrupp luges oma jõululood, hakkas peent lund pudistama. Siis oli meie kord, oma 7-st laulust kokku pandud jõululaulude popurrii ajal hakkas tihedat laia lund sadama. Kylaseltsi inimesed panid tõrvikud põlema ja kuuse valgustus pandi geneka abil tööle. Siis kylaseltsi rahvas jagas tõrvikud laiali ja ysna mitukymmend inimest, sh ysna palju lapsi, läks edasi matkama - novembris avatud uut kergliiklusteed mööda. Väga ilus rada muide, yle Võhandu jõe ja läbi kruusamäe, uus tänavavalgustus ja.
Jõuluime tehtud, ruttu koju ära. Ma kokkasin, lapsed otsisid jõulumunad välja ja ehtisid kuuse st nulu ära. Meil on juba 3-ndat aastat sama jõulupuu. Pärast kolmekuningapäeva viin ta koridori ja siis pehmema ilmaga õue kuhugi poolvarju. Nii jätkub teda veel kauaks.
Täna käisin emale raha ja provianti viimas. Eilsele jääle oli sadanud korralik sula jõululumi ja kuna väiksemaid teid ei soolata ja sahatakse viimases järjekorras, siis läks sinna sõitu nii mõnigi närvirakk, aga regionaalpoliitika tahtis tegemist sh maade rentniku tegemised yle vaatamist ja tehtud see poliitika sai. Kella 4 ajal kobisin voodisse ja ylejäänud päeva tegelengi teki all värisemisega. Kohe võtan õhtused ravumid ja las tulla ka minu väike jõuluime - ehk täna öösel ei valuta koledasti, ei tule krambid või juhtu muud, mis une vussi keerab.
Ja lilled õitsevad.

2 kommentaari:

Marfa ütles ...

Oo, lilled! Ja oo, kapell ja pidulik üritus, mis siis, et osaliselt peeruvalgel ;) Saadan soojad tervitused ja et saaksid ilusa magusa une ning korralikult välja puhata.

mustkaaren ütles ...

Maxima 2€ alpikann, meie maja jahedamal aknal jätkub teda kauaks.
Aitäh, Sulle paremat.