13 aprill 2019

Segadus kaadrites

Maa on ära tahend, kuurivareme aluskivide yles otsimine, prygimägede koristamine jms kraamimine on juba võimalikud ennast yleni poriga määrimata. Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida.

Kes siis ei teaks, et see, kes kevadeti aeda astub ja koristama hakkab, on yks hoopis teine inimene kui sygisel labida varna pannud aednik. Hommikul oli mõnus päikese käes laudatagust päratut prygimäge revideerida. Siis jõudsin vettinud osani, jätsin tolle sodi tahenema ja läksin kõrvalasuva varemega mängima. Kui  siis kuurikivide otsimisest ja väljakaevamistel ylejäänud mulla ärakärutamisest ära väsisin, muld läks suure lillepeenra alumise otsa tõstmiseks, siis hakkasin eelmisest soojalainest pooleli jäänud taimevarte kraamimisega edasi tegelema.

Ja nii mõnegi hetke seisin otsata imestuses ja segaduses. Kes, kurram, pani siia selle pyvilille? Mis pärgel on nende siilikybarate nimed? Ja NEID sibullilli ei pannud ma siia kindlasti mitte, oh ei! 

Mõistatuse yks võti on aiandite sygiseste allahindluste ajal ostetud taimede potid yle vaadata. Sygisene aednik nimelt tassis igalt poolt, kus aga midagi uvitavat soodushinnaga pakuti, koju mitu pagasnikutäit puid ja muid lilli. Osa sai viisakalt lauda taha kompostihunniku kõrvale asetatud, osa igaks juhuks kiiresti ja ilma mäluharjutusi tegemata maha pistetud, ja siis tuli pikk talv, mille veidruste tõttu isegi paljud taimeperekondade nimed meelest ära läksid. Aga pikkamööda juba hakkab yht-teist selguma.

Pildil on täpselt aastatagune olukord laudavaremest vasakul ja kuurivaremest paremal, mõlemad on tänaseks palju siledamad. Kuna Guugel kustutas mu vanad pildid ära seoses sellega, et bloggeri pildid olid miskipärast Google+ keskkonnas, millest mul polnud sooja ega kylma, siis on vähemalt telefoni mälust hea võtta. Aga jooksva aasta pildi paneb siis, kui viimane kärutäis mädapalki ja sodi umbes sellelt kohalt, kus pildil seisab reha, on lännu, ja plats sile.

Progress, ta tuleb siiski.

2 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

See sügisene aednik on tõeline trikimeister, vahel võib neid imeasju lausa paar aastat leida, mis ta sügisel mulda on sehkendanud :)

Morgie ütles ...

:D üllatused "Muff, nõudmiseni"