28 märts 2019

Palanuvorsti kandi Mootorsaemõrtsuka uued teod ja tykid

Hommikul nii kellu 4 paiku läks mul uni ära. Kõigepealt mingi lind karjus. Taevas oli helesinine, sellepärast. Kell 4 hommikul, mõelge! Siis kass oksendas. Ajasin kassi ja okseloiku taga, kumbagi ei leidnud. Siis oli vererõhk juba tööle hakanud ja unest asja ei saanud, kobisin kohvile.

4 tundi und ei ole just hea algus päevale. Sain kuidagi koolilapsed bussile ja siis hakkasin ajuliigutusi proovima. Tuiasin ymber maja ringi, sitt oli olla. Mõtlesin, et kurat, igasugu asjad on ootamas, pooleli või katki, peaks kuhugipoole jooksma, aga kuhu, kurat kyll? Majast läände jäävas kylmas ja pimedas, sest ylekasvanud paks kuusehekk AINULT krundi LÕUNAkyljes, hakkas aju eriti sygelema. Trampisin abikaasa kambrikesse, kolistasin õndsat und magava mehekese toas saagede ja viilidega, jõristasin õues ukse eeski, et ikka kõik kindel ja jonksus oleks, ja seadsin sammud postipoodi.

Esimene post sisaldas raudnaela, uvitav kyll.

Selle posti, puu nr 4 peal on hästi näha sajaaastase kuuseheki asukate mitte just rõõmus elu - pime on, nälg, sugulased tallavad varvastel, peksavad kyynarnukkidega ja rebivad juustest. Oksi on heal juhul veerand  sellest, mis hõredamas nt metsas kasvaval kuusel.

Täna langetasin 4 umbes 19-meetrist kuuske sellest õnnetust Pätsu-aegsest lõunakaarehekist, laasisin, osadest okstest vormistasin pliidipuud, õhtul saime lastega uhkesti lõket teha, aga palk ootab mõõtmist ja arvutamist, sest materjal. Ilusat pikka sirget 6-8-meetrist tala putka v kuuri ehituseks on ebamugav kaugelt tuua, samas, kui ylekasvanud hekile ja selle varjus virelevale aiaosale teeb väike valgustusraie ainult head. 

Nyyd proovin magada, aga miskipärast ei saa. 

6 kommentaari:

Futu ütles ...

Võimas. :) Kui saaks kuskilt traktori ka, kes kännud välja käristaks, oleks hea istutada sinna piire, mis liiga kõrgeks ei kasva ja rõõmustaks kevadel õite ja sügisel marjadega. Näiteks karvane viirpuu või must aroonia vms. Oh, kui hea on kui on palju maad. :)

mustkaaren ütles ...

Kännud on teest piisavalt kaugel, et sinna KÕRVALE midagi panna. Aga kändude sees elavad sipelgad ja liblikad, heki all on mitu vana mädakändu, eelmine pererahvas lasi sealt ilmselt jala peal kuivanud puid maha võtta, yhe iidvana Guugle Streetview järgi arvates.

algusestpeale ütles ...

Vägev! Valgust peab olema, sest seda pakutakse siin maal niigi ainult grammikaupa.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Jeebus, oled sina alles äge naine. Müts maha ja maani kummardus :)

Morgie ütles ...

Puuraidurseksuaal. ::D

Roheline villa ütles ...

Lugesin ja lugesin ja mida rohkem lõpu poole jõudsin, seda suurem segadus mu peas tekkis. Loo alguses oli naine, kellest sai loo lõpus ,ee, mees?, ei ikka tubli mascho naine. Tegelt ei ole naiste ja meestetöid, on vaid erinev vaatenurk. Tubli naine, müts maha!