06 oktoober 2018

Suvi lõppis otsa

Täna, sygaval sygisel, oli õues palju päikest ja sooja pärast mitut vihmapäeva. Aga mina, selle asemel et vihmahoogude vahele sattunud kaunil päeval rohida, korralikult perele putru keeta ja pesu pesta-kuivatada-triikida (loll, kes usub, et ma muidu muud ei teegi), võtsin oma vanade deemonite eest pagemise vana taktika ette ja läksin jälle suurde linna soola, raua ja tikke järele.
Aiandites on sygisesed allahindlused. Maa-aias peab ikka olema paar suveõunapuud, paar sygisesorti, paar värvikat talveõunasorti, mõni marjapõõsas, kindlasti peab lisama yhe uue siilikybara, elulõnga ja hosta, ja mis aed see on ilma yheainsamagi kirju liilia e martagoni sordita, veel parem, kui neid on nt 3. (Pr Futu, Sinu martagonibeebid on elus, aga ikka veel alles beebisuuruses. Ma ei tea, kas nad tõesti soovivad kõvasti komposti, või ei tohi neid võimalusel yldse liigutada, olgu kasvõi yllatel nt mulla parandamise v naadijuurte väljakaevamise yritustel.)
Vanakraamipoodidest leiab koolilastele sobilikku mööblit, mida suve lõpus ja kooliaasta algul ainult väga suure raha eest väga viletsa saepurumööbli marketitest võis leida. Nt väike paari sahtliga kirjutuslaud väikesele poisile, mis on mitmel põhjusel väga haruldane imeasi.
Ja Tartu linnas näeb muudki imet.
Vanem tytar on veel pikemaks ja targemaks kasvanud. Ta on palju, palju targem ja ilusam kui mina, evolutsioon töötab, nagu peab!
Täna, 6. oktoobril 2018., oli lõuna ajal 15 kraadi sooja. Ehk on homme ka, oi, kyll ma siis alles istutan.

4 kommentaari:

algusestpeale ütles ...

Oo, taimed! Juba plaanisin ka väikest trippi Juhani Puukooli, aga ilm on ootamatult tatiseks muutunud ja ei hakka täna jalgsimatka tegema. Sellegipoolest väga inspireeriv postitus :)

mustkaaren ütles ...

Ma oma kaubareisidel, mis mõnikord on päris pikad, ei soovi sõpru ja tuttavaid tylitada, sest päeva sees on kõigil oma paikapandud tegemised. Kui Sa kunagi mingit aianduslikku reisi plaanid, siis saame operatiivselt fb-s kokku leppida. Sel nädalal mõnel tööpäeva pärastlõunal plaanin veel aasta tqimehankimistippsyndmuse, Järvselja aiandi kylastuse ette võtta. Neilt saab nimelt suuri puid kyllalt soodsa hinnaga, ja mul ei ole enam aega ega tahtmist 20cm vitsakeste suurekskasvamist oodata.

mustkaaren ütles ...

Järvselja aiandi leiab ka guuglist. Nende pluss on SUUR valik ja sygisene väga mõnus tyhjendusmyyk.

Futu ütles ...

Minu tited juba õitsesid sel aastal, aga mitte kõik. Martagon on jube aeglane ja ei salli liigutamist. Jah, niiskem rammus muld ja poolvari meeldivad neile, aga kasvavad ka täispäikses, eriti kui mõni on ise selle koha valinud. Mul elab üks metsik seemik sirelipõõsas.