19 juuli 2018

Kärumehe põli

Meil on suve puhul sadu lõbustusi, pidustusi ja bakhanaale, kui arvestada, et eluviisilt syvamaaka jaoks on pidu nt u 10-ruumise puukoorma yhest hoovist teise sõidutamine, kirsipuudel ootamatu ja äkki kypsenud ennenägematu marjasaak, enneolematult iseseisvaks ja suureks kasvanud lapsed, palava suvega tavalisest varem õitsema plahvatanud lilled, nt floksid, siilikybarad ja roosid. Pidu on ka koleda põua lõpuks vihmahoogude saabumine.
.......
Ja enneolematult tagasipöördumatult tõusev kehakaal ja ragisevad põlved, mistõttu paljude teiste heade aiaplogijate eeskujul ja ausaltöeldes ka oma hädavajadusel hankisin endalegi motoriseeritud käru, st kasutatud murutraktori, millel kyll niiduagregaadi rihm tuleb välja vahetada, aga seeeest on mootoril minu tagumiku vedamiseks piisavalt kilovatte ja hobusejõude. Katsete tulemusel teatan, et minu ja u 300 kilo kraami vedamiseks kulub 17,5 hobest!
Ja õnneks mu yldiselt yliskeptiline abikaas tegi sellele käepärasest pahnast järelkäru ka, sest osta on sihuke asi kallis... ja plastmassine.
Puud veetud, nyyd tuleb sauna perimeetri kallale asuda, seinad yles tõsta ja uue vundamendi jaoks kraav. Kyll sealt aga tuleb head musta mulda (aga mitte ainult) ja kyll alles saab kärutada. Puuhunnik oli logistilistel põhjustel sauna kõrval, see lasub nyyd õiges hooviosas, saunaserva jäänud on veel kahtlase väärtusega rauahunnik.
Olen rikas nagu troll. :/
Prygirikkusest rääkimata.
Aga muidu on elu ikkagi hirmus ja täis nähtamatuid ohte, nii et mõned meist kannavad kaitsevahendeid.

4 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Traktor on hää ja kiiver on tõhus :)

algusestpeale ütles ...

Seda poissi tahaks maalida :)

Morgie ütles ...

Tikreid tuleb süüa.
Kui on.

Krissu ütles ...

Oh kui tore, et abilise said!