23 märts 2018

Tislerinurgake

Vanemal pojal oli vaja kooli loovtöö ära teha. Teemaks valis ta sigarikarbikitarri. Kuna kyttepuude lõikamisest kitarri tegemiseni on ainult 1 väike samm, siis astusime me selle rõõmuga.
Selleks tööks on vaja palju igasugu pahna ja absoluutselt kõiki majas leiduvaid tööriistu.





Ja kuna liimi kuivamine võtab aega, siis tegin yhe ajutise pullipilli.

See kõlas nagu (Guugel aitab) oil can st õlikanistrikitarr, aga ma juba lammutasin ta ära, et paika panna helipea ja lasta poisil mõelda, mida ta kaanele põletada v maalida tahaks.
Kuna lammutuspuitu on mul palju, ja kidra tegemine osutus ootamatult lihtsaks, hakkas ka tytar sellist soovima. Ma vajan töökoda, praegu teeme rämpsusemaid lõikeid ja lihvitöid õues, ja peenemaid köögis, aga nii ei saa, puutöid on siinmajas ju veel ees ootamas.

8 kommentaari:

Manjana ütles ...

Lahe! Järgmisena tuleks klaver teha, ka enamus puit ju :P

sul on see hirmus saag, mille kohta meie puutööõpetaja ütles, et ta lubab selle kallale alles 2. kursuse puutööõpilasi.

Anonüümne ütles ...

Ja kui suure bändi sa saad ainult oma pereliikmetest kokku panna, kõigil enda isiklike kätega valmistet instrumendid näpus:)
Meil müüakse siin charity shopis viiulit 25 naela eest, kahjuks poogen on puudu. Sul oleks siin tõeline marjamaa igasugu pillide ostmiseks, parandamiseks ja täiendamiseks :)

Aidi ütles ...

Võimas! Vau!

Rahutu rahmeldaja ütles ...

No väga äge !

Futu ütles ...

Uhke värk. Muide, üks tuttav muusik ütles, et oma olemuselt on ka lõõtspill ja kannel head lihtsad pillid ja kui puutööoskust ja muusikalist kuulmist on, siis saab kodus valmis teha. Äkki saab sellest idee...Pille läheb kogu aeg tarvis ja neist on puudus.

lepatriinu ütles ...

Äge :) Ainult tundub, et riistapuu, millega sälgud on tehtud, oleks soovitav teritada või välja vahetada :) Ja see ajutine "pullipill" näeb ka äge välja :)

mustkaaren ütles ...

Saepingi ketas on kõvasulamist hammastega ja neid ei teritata, vaid vahetatakse välja. Eks ta on juba pealt aasta igasugu puitu lõiganud ka... Mul on mälestuseks yks selline ketas, millel rohkem kui pooled gambad läinud. Tõsi, too ei olnud minu, vaid abikaasi teene, kes enne lõikamist korralikult naelte olemasolu puidus vaadata ei viitsi. :/

mustkaaren ütles ...

St terve ketas asendatakse, hambaid joota, vasesulamiga, on juba keerukam, sest tavapoodides neid materjale pole.