21 juuni 2015

Võrsete eri











Jaanipäevaks kasvab kõik kõrgeks, kui täpne olla. Käisin siis kõrges rohus patseerimas ja tegin paar kolepilti hinnalistest hunnikutest (need kvalifitseeruvad ehituspornoks, tänane aga on aianduslik artikkel) ning nautisin asjaolu, et noortel puudel-põõsastel on meiemaa mullas hea kasvada. Piltidel on ainult väike osake jaaniaja noorest loodusest, lisagem sinna veel valgust, avarust, soojust, niiskust, lõhnu, putukaid, tigusid, helisid ja rahutukstegevat teadmist mäslevatest mahladest, sest käes on pistokste pistmise aeg.
Mu värvikate sõprade nimed oleks järgmised.
1 ja 2. Patagoonia fuksia sordid, punaseõieline Eimäleta ja valgekirjuleheline "Sharpitor"
3. Bugenvillea muru sees
4. Must aroonia "Viking"
5. Mandžuuria pähklipuu, meetripikkuste lehtedega ja lõhnava kuslapuu hunniku all lookas
6. Siberi kontpuu, liik
7. Sarapuu
8. Ginnala vaher ja Siberi kontpuu "Elegantissima"
9. Jaapani enelas "Macrophylla"
10. Kibuvits (Rosa glauca) ja yks vanakooli taluenelas.
Vabandan, kui mõni nimi on ebatäpne, sest mälu ega aiaraamatuid pole hetkel käepärast.
Võrsete värvid on imelised ja kui aias on vähegi ruumi, tasub igasugu suuruse, kuju ja mustriga lehtpõõsaid kasvatada, silmarõõmu jätkub kauemaks.

7 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

nii puid kui põõsaid, okkalisi ja lehtseid :)

Anonüümne ütles ...

Imede aed:)

Köögikata ütles ...

See võrseteaeg on nii vahva. Tulin ka just hommikukohviga aiauudiseid lugemast. :)
Millest kõigest Sa pistoksi teed?

mustkaaren ütles ...

Kata, Tänahommikused on longusõieline sirel ja amuuri sirel. Eelmisest nädalast paar mustasõstart Zagadka. Muide, mai alguses panin paarkymmend elupuud Brabant ja enamus neist juurdub kenasti, ainult paar tykki on ära kuivanud. Hädasti on vaja pista veel valik kirjulehelisi hekitaimi 2 aia piirdeistutuste tarbeks. Nt kontpuu sordid, sirelid, lodjap-põisenela sordid, elupuu sorte paneks ka veel mõne, kuigi autoriteedid olid elupuid juurutada soovitanud mai algusepoole.

MUHEDIK ütles ...

Nii-nii. Juba tuleb:) Eks näita rohkem oma varandust, seda Sul jagub ju päris kenasti. Tõepoolest, tulebki suurt tähelepanu pistokste panekule. Sõberikud ootavad:)

Eve Piibeleht ütles ...

Võrsed on imelised, saar ja toomingas välja arvatud :(, neid pean homme jälle tapma hakkama. Pistokstega ma hakkama ei saa, pole seda nännutamisesoolikat mulle antud.

Kodulehe tegemine ütles ...

Ilusad pildid :)