24 märts 2013

Ömököölsöd lööd

Jämajas töötab öövaht nõbu Ärni. Nõbu Ärnil on väike fääri mäger, kes ylekõige fännab väärispuitmööbli närimist. Möödunud nädalal järas Ärni mäger obstsöönselt räbalaks Vändra vöörmyndri pöögist köögimööbli. ...................... Tädi Kärt töötab nääripuurätsepana. Jõulujärgsel pyhapäeval pygas tädi jälle järjekordset yyratut nääripuud. Päkapikk Pärtel nägi tädi Kärdi rõõmsat kääritööd ja läks ähmi täis. Sööstis nääripuud päästma, präänik mõõgana käes. Tädi Kärt nägi päkapikk Pärtli ähmi ja rääkis rõõmsalt, et nääripuud lõõmavad kyll lõkkes, aga kärbitud kääbuspuu bonsai võib vööruses säilida yldiselt kuni yheksasada aastat. Päkapikk Pärtel seepääle kyynitas tädi Kärdile präänikut närida ja yhines rõõmsalt nääripuupäästetöödega......................... Finiito. (PS. Koolilastele anti vaheajaks lõbusaid kodutöid, 1 neist oli täpitähtedega jutukeste kirjutamine. Lahe!)

4 kommentaari:

Futu ütles ...

Lapsevanema elu pole kerge...kunagi anti poisile viiendas klassis koduseks ülesandeks teha luuletus kevadest Hendrik Visnapuu stiilis. Lulla nägi välja järgmine:

Puudel pungad ille-alle
meie lammas toonud talled

ille-alle, ille alle
rõõmus perenaine Malle

Õpetaja olevat selle ettekandmise ajal naerma purtsatanud ja palunud vanemaid tervitada. Viie sai.:)

MUHEDIK ütles ...

Oi kui tore ülesanne, pani endalgi mõtted liikuma ja tegi tuju heaks. Läämä öösöökä söömä :D Nii vist isegi kunagi räägiti.

Morgie ütles ...

Nunnu.

Köögikata ütles ...

Miks meil selliseid vahvaid ülesandeid pole antud? Aga ega ma ei tea, võib-olla on antud ka, aga lapsed on omapäi vaikselt ise ära teinud.
Väga tore jutuke ja Futu lulla on ka tore.