11 oktoober 2012

Halutuli

Kahjuks l2ks androididele tehtud bloggerite ajaloo prygikasti pikk seletav postitus meie krundi ajaloo, kuju, erinevate objektide jm kirjeldustega ja ma ei viitsi seda teost taaslooma hakata. Kahes6naga, tiiki ei pea me kellegagi jagama, kuid teatud isikutel on pettekujutelm, et p66sad ongi selleks, et sinna prygi panna, ja 2) kui pole piiriposte, pole ka piiri. Luulust 3) naiste ja laste vastu toime pandud v2givald on mitte kuritegu, vaid normaalne mehelik k2itumine ja ainus v22rikas viis n6rgematega suhelda, ma parem ei r22gi, sest see on kogu nende isikute kultuuri ja meie yletamatu ja seet6ttu ka lahendamatu v22rtuskonflikti yks p6hialuseid. Aga mitte sellest ei tahtnud ma t2na r22kida.
Tee ehitamine peab nyyd veidi aega ise hakkama saama - krundi alumine osa on vett t2is nagu svamm. Kui just autoga peale ei s6ida v labidat maasse ei l88, siis ei saa aru midagi:) Ka muu aed on niiv6rd m2rg ja kylm, et toob aastate jooksul kogutud liigese- ja n2rvivalud isusasti esile. Eks sai kaubikut kraapides ka kylma veega asjatatud (v2rvieelne matistamine, vesilihv paberiga nr 600), t88inemise asi, mis liigub, see kulub. Sel n2dalal valutab mul selg ja k2ed on kandilised, elan sisse 18. sajandi vanaperenaise rolli, kes p2rast mihklip2eva hakkab kolde 22res ketrama ja endale rohkem ja rohkem vilte jalga t6mbab.
Sygisesed allahindlused on lisanud mu puiestikku, st ilma paranemist ja istutamist ootama koguse kukerpuid, tikreid, 6unapuude sygisesorte, hulga pihlakaid jm k6rgemaid puid krundi p6hjakylje piirdeistutuse j2tkamiseks, ja paar lillekest ka. Omajagu tegemist tuleb nyyd viimaste 6ues suvitajatega, nt tsymbiidiumid, viigikaktused, luuderohud, fuksiad, inglitrompet ja veel paar tutsakat tuleb tuppatoomiseks korrastada ja kuidagi 2ra mahutada. Aga meil on veel ainult 2 vaba akent! Ja v2ike, otsaseinas kunagise koolmeistri pisike k88giaken ootab suurekstegemise auks sobivat korralikku lengimaterjali, enne uue akna ettepanekut ei saa seda kohta kinni istutada:P
Viimased kuldse pilve p2evad, edasi tuleb leppida pruunide toonide v6rratu paleti nautimisega.
Ja pildil poseerib kampsi alumine osa. Meestele kampside kudumine on vana eesti komme ja see konkreetne kudum on vastukaubaks kauaoodatud veomasina t88mahuka korrastamise eest (palju keevitust ja kere lappimist, l6ika-kleebi). Alumine serv ja varrukaotsad tulevad mustriga, muu osa soonikuga 4-2, esikyljel on palmikumuster. Kasutan l6nga 100m/200g 50%villa/50% akryyli, ja ringvardaid nr 4, varrukaotsad koon viie vardaga nr 3 ja 4. Eeskujuks ja mudeliks on ajakirja "K2sit88" yks meestekamps, mille mustrit tuli kyll suurendada ja kohandada. Panin ajakirja juba 2ra, sest nyyd koon peast edasi, seep2rast ei meenu ka selle number j aastaarv. Vabandust.


5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga mõnus kamps tuleb sellest!
Mul on enda palmikutega kampsuni jaoks valget villast lõnga varutud, annaks Jumal aega ka, siis kukuks kohe kuduma. Sinu kudum igatahes inspireerib ja julgustab, et saab aega leida, kui väga tahta:)

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Vaata oma mustanditesse. Bloggeris ei kao pikad postitused kusagile, sest tal on automaatne salvestamine

Lendav ütles ...

Ringvarrastel olen isegi paar kampsi kudunud - ainukesed õmblused olid õlgadel. Alt üles, siis rinnatükk sinna külge, siis turjatükk, õlgadelt kokku (lahtised silmad õmblesin nii kokku, et üleminekut ei pruugigi üles leida), sealt otse üles korjata varrukad ja - võiduka lõpuni! Ühes tükis kootud kamps. Kas sinu tehtav on sama süsteemiga või mingite modifikatsioonidega?

mustkaaren ütles ...

Al Gusti - hakka aga pihta, aeg kudumiseks tekib nagu iseenesest!;)
Lillekasvataja - kadunud postitus on konkreetse arvuti kiiks, programm n2itab kyll posti pealkirja staatusega "posting", aga selle koha peale on see post kinni jooksnud ja teistest arvutitest seda ei n2e.
Lendav - ma kavatsen teha nii palju ringvarrastega, kui v6imalik, st varrukatoru ja kere koon eraldi torudena valmis, 6igel k6rgusel aga ajan k6ik yhele vardale kokku ja hakkan vastavatest kohtadest kahandades kaenlaauku ja l6puks 6lga modelleerima. Minu jaoks on nii lihtsam, kui kududa 6 eri tykki, punnitades neid symmeetrilistena teha, ja k6ige l6puks higistada nende korrektse kokkupusserdamise kallal. Usun, et ma pole esimene sellise kudumise leiutaja.

MUHEDIK ütles ...

Ilus ja soe kampsun on tulemas. Kahju, et aia uustulnukaid näha pole, ehk siis kunagi tulevikus...