29 august 2007

sibulalised


Suvine lust & lillepidu on j6udnud niikaugele, et kes tahab ka tuleval aastal narcissi nuusutada, see peab vastavaid peenraid yle vaatama hakkama. Igasugu autoriteedid on v2lja 8elnud, et augusti teisel poolel istutet narciss j6uab ilusasti juurduda, samas j2lle tulp tahab kosuda septembri teise poole jaheduses. J2rele proovitud, kinnitan:)................................................................................................
Pildil on Ice King & hybriidpriimula eelmisel kevadel. Sel aastal oli I.K veelgi lopsakam & tytarsibulatega. Mega kaua, yle 2 n2dala olid 6ied ilusad & t6esti suured, qningliqd.

Ma olen enamuse oma narcisse-tulpe ostnud eelmise 3 suve jooxul M2rjal asuvast Jardini aiandist, qs saab 2ratarvitet ajatussibulaid osta hinnaga 1 kr/tk. Muidugi ise tuleb terved v2lja valida & kodus neid haiguste vastu t88delda, aga kokq hoitud sajad kroonid raha on seda v22rt. Aga nn. kasutet sibulad Jardinist on minu aias, yxiqte eranditega, hakanud imeilusasti 6icema, nt narcissid Tahiti, eriti v2gev Duch Master, erinevad tulbid, sh Negrita, Prinses Irene &pt on t6esti ilusad & 6ied pysivad kaua. Tegu ju l6ikelilledega:)

V6rumaalt aga t6in poeedinarcissi & kellukesi. Tuleval kevadel peaxid nad juba 6icema. Kindlasti toon veel kasutatud sibulaid, sest v2ikestel lillehuvilistel ei v6i uurimismaterjalist puudust tulla. Sel kevadel sain juba lastele taimi n2idata, nyyd peaxid nad juba istutamisest r66mu tunda oskama.
Narcissil6hna kevadesse! Selle peale m6tleme juba praegu, augusti viimastel p2evadel.

1 kommentaar:

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Oo jah, sügisene sibulate tants... aga eesmärk pühitseb abinõu nagu öeldakse.