21 juuli 2007

huvitavat kraami kaubakettidest

T2na oli pesup2ev, aga qna meil pole kanalisaciooni, siis kogu tarvitatud vesi jooxeb v2lja suurde seguvanni, millest edasi see l2heb aia kastmisex. Eelmise suve p6ua ajal p22scin niimoodi v2rskelt istutatud hekitaimed, mida tuli nii 2x n2dalas ikka kasta. T2nagi siis kasutasin pesup2eva ka aiakastmisp2evana. Vett tassisin uutele tikrip66sastele, viirpuuseemiqtele, pysililledele majast ylevalpool asuvas aiaosas (maja asub kallaql, krundi ylaosas). Allapoole on ysna tyytu tassida, kymneid meetreid, aga s22lpool olev tiik on naabritel myrgist prygi t2is tassitud (vt kaarnakiri-nimel. blogi, silt: v6sivere) & ligip22smatu. Muide, kastmisest tunnevad k6ik lapsed (2,4 & 9 a) suurt r66mu. 4-ne pojakene tassis 5l kastekannuga vett vanale 6unapuule, mille all oleva mutiaugu kaudu siis puu juua sai:) vanal haigel pirnipuul aga on lausa 2 jootmisauq:)
Pealkirjas on m2rgit t2htis teema - taimede hankimine kaubandusest juhul, q tuttavate aiad on ammendet, samuti osutub sealt poodimise m6nu. Meile k6ige l2hem aiakraami sisaldav pood Tartus on Ehitusservice aiaosakond, qst p2rineb ysnagi mitu marjap66sast, uuemad tikri- & punases6strasordid. Siis tulevad Tartu Puukool & Juhani puukool, mille valiqd pole just hiiglasuured ega uuene pidevalt, aga paqvad siiski j2lle & j2lle m6ne yllatava taimeliigi/sordi. Ilutaimi olen suht v2he ostnud, sest meie kinnisvara erip2rade t6ttu on k6ige enam vaja okkalisi, kiirekasvulisi hekitaimi & viljapuid-p66said. K-Rautakesko aianurgas leidub odavaid pysiqid & viljapuid, samuti ilupuude valik erineb veidi Ehitusservice aiapoest. Kahjux pole ma sel suvel K-Rauda j6udnud, meeles on sealt eelmisel sygisel leitud viinapuu Rembrandt, samas q teised aiapoed paqvad ainult 4 meie maa sorti, mis mul juba on.
Aga mais oli t6elisex yllatusex Maxima toidu- & esmatarbekaubakett - seal tulid siis myyki Poola odavad roosiistiqd, paljasjuured. Valik & kvaliteet olid yllatavalt head, samas hind - 25 eek - samuti. Juunis myydi neid juba 20-ga. Oli igat v2rvi & igat tyypi roose, sai ka t2iendet oma aeda paari peenra-, paari roniroosigagi. Muidugi probleem, et paljasjuurne taim esimene aasta tegeleb p6hiliselt kosumisega, aga peenraroos Queen of England (6rnroosa t2idis6is) juba t88tab uhkesti:) & 2 Maxima roniroosi on ilusaid v6rseid kasvatamas, enne kylmi j6uavad nad 6iceda kyll.
Suure fuxia-armastajana j22n igavesti kylastama Jardini aiandit, lisax teisele hea suvelillevaliqga Juhanile. Jardin j22b M2rjale, meie Tartu-teekonnal 1 km enne linnapiiri. Fuxia on tore m6istatuslik, imeliselt mitmekihiliste, graaciliste 6itega p66sastaim kaugelt L6una-Ameerikast. Nyyd on s6brad hollandlased meie r66mux aretanud palju eriv2rvilisi sorte. Ega muu igap2evase k6rval jaxa uusi v6i haruldasi taimi mureceda, aga Juhanist leidsin juunis muuhulgas fuxia, 6ie kattelehed valged, sisu lilla tugevalt t2idet. Imeline!

Kommentaare ei ole: