16 jaanuar 2023

Lämmi

 Täna nägin ma märtsikuud.

Tean-tean, talve on veel 2 kuud, seesama märts on ka alati kylm ja poolvedelate sademetega, aga täna oli see ilusam märtsihetk. Kes on tundnud esimesi kevade lõhnu, sooje tuuleiile ja kollasekirjut valgust, see ilmselt teab, millest ma räägin. Pluss ähmane mõnus lootusetunne. Õues on loomulikult nilbe ja porine, inimesekõrgustest lumehunnikutest on järgi jäänud räpased jääkuhjatised, aga see osooni ja lootuse lõhn. Paar lollakat linnukest kevadelaulu harjutamas. On ju kevad, kuigi juriidiliselt alles talve keskpaik. Mu kaelaaju siiski ei lase ennast petta, ta elab oma elu, ju tahab sooja yrgmere sisse tagasi, ning protestiks valutab ja teeb muid kurje vigureid.

Olenemata sellest, kas ma olen haige, surmväsinud või kaubareisil, tuleb tegelda kyttepuude, majaliste toitmise ja muu pesuga. Mitmendat põlve tähelepanuhälvikuna suudan kyll vajadusel korralikult multitaskida, aga jõudlus on juba nii kuradi väike, nii et absoluutselt kõik kohad on poolikuid prodzhekte täis. Jaa, jaa, ma peaksin ennast maapõhja häbenema, korralikud inimesed minuga ei sõbrusta ja nii edasi, aga see on ainult suurepärane - kui pole kedagi, kes sulle su väidetavaid nõrkusi nina alla hõõrub, saad vähema energiakuluga keskenduda oma reaalsetele tugevustele. Mitte et neid palju oleks, aga ellujäämiseks täiesti piisab ja jääb yle isegi igasugu lollustega tegelemiseks. (Mul elavad peas bändid, aga vahelduva eduga kipuvad sinna ka erinevate materjalidega töötavad kunstnikud. Loomulikult lasen ma neid vahepeal välja, aga ainult koduseinte vahel, sest Yhiskondlikud Rollid ei näe sihukeste karakterite olemasolu ette mujal kui ainult koduseinte vahel või kinnises asutuses. Mul ONGI kinnine asutus, muide. Sellest on juttu mu lauluraamatus.

Pereliikmed teevad asju, mis mind mõnevõrra häirivad ja kurnavad, ning on oma tegemistes kindlad ja omamoodi. Kurat, kui ma tõesti oleksin Inimestele Meeldimisest Ja Nende Väljaytlemistest sõltuv, siis peaksin ennast selle peale ära tapma või midagi, aga maisaa. Sest nii palju poolikuid asju on oma tööjärge ootamas, mõni on yldse alustamata, aga tegemata seda jätta ei saa, no ei saa, noh, sest mudeliideed ja vahendid ootavad. Ma PEAN. Mul ei ole aega nurka kägarasse tõmbuda ja õudseid mõtteid mõelda, sest keha ajab iseenesest jalad alla ja läheb puid kärutama, pesuga mängima, elukaid toitma, kangaid jupeks lõikama, sokitoorikuid kuduma, mädapuitu ja kive yhest hunnikust teise tõstma. Depressioon leierdab omaette, aga lihasmälu on hästi treenitud ja töötab omaette. Pidev painav rahutus ja peaarvutis 20 lahtist programmi jooksutavad ennast mõnigi kord kokku ja näha on, et see arvuti on juba kyllaltki vana ja hakkab kulumise märke näitama. See HÄIRIB mind, alati, 24/7/365. Sellest tundest ei saa kuidagi lahti ja see voolab mõõdutundetult ka siin jutu sees. Mul oleks lisaenergiaallikat vaja, näiteks päikest, see annab seletamatul moel jõudu teha asju, mida pole pikka aega kätte võtta tahtnud. Aga meenutagem, et on talve keskpaik ja päike ei pea praegu 16 tundi päevas töötama. No käis mind kyll korraks vaatamas, aga läks ära jälle.

3 kommentaari:

Epp ütles ...

"... mädapuitu ja kive ühest hunnikust teise tõstma" - tuleb tuttav ette. Ma renoveerisin Eestis elades oma vana väikest maja, omaenda väikeste kätega. :)

Muidu ma üldse ei salli "päikest" soovimist, aga sulle kulub see ära, niisiis: päikest, kulla kaaren!

mustkaaren ütles ...

Attäh!

Milda ütles ...

Päikest, rohkem päikest jah! Aga vaid kodumaist:)