11 jaanuar 2022

Talvesõimu kah

Hyvad lugejad tundsid kaudselt muret, et kas mina siis oma uberikku ei kytagi, et elektriarve nii väike on.
Tegelt on meil elektrilisi kyttekehasid õige mitu. Ma olen väga ihne inimene ja ykski masin ei pea ainult 1 asja pärast kallist põrandapinda raiskama. Mismõttes seadme ainus töö on nurgas seista ja ilus ...soe olla, ei, sellist asja me ei luba. Nii et lisaks köögi kui talvisel ajal kõigi lemmikruumi soojendamisele on meie aparaatumitel ka nt söögitegemiseks sobivad pinnad, mõni teine muhe kyttekeha peseb samal ajal põrsakommetega koolilaste riideid või siis lugematuid pudrukausse. Ruuter, õmblusmasin ja tolmuimeja lähevad ka töötades soojaks, boilerist rääkimata. Ja valgust andvateks soojaallikateks on 21. sajandi disainikompvekid, nimelt odavad, aga maitsekad ja kenad kandilised led-prožektorid ehituspoest, mis otse märkimisväärselt kuuma annavad. Lisaks mõningad puukyttel ahjud ja pliidid, ja niimoodi ehk õnnestubki jälle kevadeni välja venitada.
Ärme unusta ka sellist iidset tehnoloogiat nagu villasokk ja -kamps, nemad soojendavad sind isegi kohtades, kuhu ahju kaasa võtta ei saa. Ilma lammavillast kytteelementideta oleksin ma juba ammu surnud.
Näljane mõtleb ikka leivast, seksist ja bensiinist, kylmetaja mõtleb kyttekehadest. Hoolimata korralikust talvemundrist on mul alati kylm, kui õues vedelikud jäässe lähevad. Ilus hõbedane lumi on tegelikult valge surm. Sa liigud selle salakavala ja ohtliku kraami peal ja sees ainult niipalju, kui hädasti vaja. Sa ei tohi seda sisse hingata ega endale peale määrida ja hoidku sind kõik jumalad, kui see riiete sisse pääseb. Sest algul ei tunne sa midagi, aga hiljem hakkab Sellega kokku puutunud kehaosa valutama ja ravi võtab aega, kipitus jääb mõnikord nädalateks. See teeb inimese aastate jooksul ravimatult haigeks ja kulutab ta elujõu. Parem on neid säravaid, aga tapvaid kristalle vaadata läbi paksu pakettakna, vaat niimoodi.

5 kommentaari:

Morgie ütles ...

Eks muidugi, villasokk annab sooja kahel puhul - kui sa teda kood ja kui sa teda kannad.
Mul on teismeline täiesti võimeline 12 ja vähemate soojakraadidegagi toas arvuti taga istuma, külm hakkab tal alles siis, kui elu sunnib arvuti tagant lahkuma (loe: ema vajutab ruuteri kinni, käsutab seapraadi või pähkleid sööma või midagi muud sama julma). Vaat siis alles pannakse pusale pontšo ka peale ja minnakse kamina ette hauduma. Mis me sellest järeldame - arvuti soojendab ikka kenasti.
Kuidas taimed elavad? Ja auto? Läheb ikka käima või tuleb teda kah villasokiga õeruda tüki aega?

Marfa ütles ...

Eriti ilus on lummavat Eestimaa talve imetleda fotode pealt ja siis minna siin lõunapoosel saarekesel oja äärde jalutama. Puud on küll raagus, aga rohi ereroheline ja eile nägin juba esimest õitsvat võilille. Ja ei mingeid talvesaapaid, kasukaid ega käpikuid, millest on küll mõnevõrra kahju, sest edevus, aga teisalt, punased nahktennised talvejalatsina on ka päris numpsikud ;)
Ja ma lausa rõõmuga kooks teile kõigile sokke-kindaid! Öelge ainult, milliseid tahate ja siis oleks mõõte ka vaja.

mustkaaren ütles ...

Taimed PUHKAVAD. Kui päikest on vähe ja džungel jahe, selle aja jaoks taime dna tarkvara sisaldab hooajalist puhkust. Lõunapoolkera viripillidega on huvitavam, nad PEAVAD ka iglus õitseda saama. Samas, mingid jonnipunnid hakkasid just praegu kevadiselt pungi paisutama.
Autodega on meil ime. Ford Mondeo ajastul pidi -15st alates jala käima, aga viimane Mondeo läks yle 2 a tagasi vanarauaks. Praegu on mul 2004 a td VW Sharan, mille ma Mondeo-koolituste najal ka -24 juures liigse lõhkumiseta käima olen saanud, tagavaraks on diisel-opel ja diisel-transporter. Elagu saksa rauatööstus.

mustkaaren ütles ...

Võilill JAANUARIS 😲😲

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.