04 september 2021

Õied kosmosest

Niikaua, kuni tulikallis põrandalaud enne paikapanemist kuivab, toores veel teine, ja korralik seenetamata aluskihtidematerjal ootab teisest maakonna otsast kojutoomist, kõigun ma õues ja toas, maa all ja maa peal. Mul on pidev tunne, et olen raamat, millest paljud lehed on välja rebitud, nagu oleksin ma kosmosest kukkunud, teisest ilmast pääsenud, nagu homset päeva poleks olemaski. Ja see ei ole kerge ega meeldiv tunne, sest sellega kaasneb teadmine - selle puidu lõkkesse mineku aeg on lähedal. Ja enne seda saavad mu vähesed järele jäänud ja suureks kasvamata lähedased palju huvitavaid päevi veeta minu eksistentsi kaasnähtusi revideerides. See tunne on mul tegelt juba mitu aastat, sest mh unevõla- ja peapõrutusterohke elu kulutas seda kõva kookospähklikoort märkamatult, aga järjekindlalt. Niikaua, kuni ymbruskond ja ja olme nõudsid 24/7 pidevas võitlusvalmiduses seismist, oli tähelepanu hoopis mujal, aga praegu, suhteliselt rahulikul ajal, tabab mind sageli äkiline tunne - kurat, see pidevalt surmväsinud asjandus ei ole ju ometi mina. Ma peaksin olema hoopis teistsugune, tegema hoopis muid asju, appi, ma peaksin kuskil mujal olema... Aga mis, kus, kes ma siis olen?
Ei tea.
Appi! 
Aga vaat neid iludusi sellised kysimused ei kimbuta ja nende tegemisi jälgides tunduvad aeg ja ruum selgemad ja helgemad.

4 kommentaari:

Morgie ütles ...

Spegens küll... Kui sa neuroloogi vms spetsialisti juurde ei taha minna, kas mõni toidulisand aitaks sind? L-dopa või miskit.

mustkaaren ütles ...

2 AD-d, krambi- ja liigesepõletikuravi on peal. Psyhhiaatrit mu uvitavaid ideed ei uvita - näh, raske puudega laste emad ikka muretsevad ja on ärevad. Uvitavad ideed tulevadki suurest hulgast kroonilistest haigustest. Yldiselt, kuni mõni organ just saba ei pane, ei näita analyysidki eriti midagi, kogetud omal nahal. Aitab ainult võimalikult palju meelelahutust.

Morgie ütles ...

Hull kokteil... Noh, natuke pidi veel sooje ilmu tulema.

Paula ütles ...

Bioloogiline ravi liigeshaiguse vastu? Selline surmväsimus on liigeshaigusele väga tüüpiline, aga seda on võimalik adekvaatse raviga kontrolli all saada