24 märts 2020

Kirglise naise elu on raske

Sigarette ja viina ei ole minule vaja. Ma oskan niisama ka lõbutseda ja olukordi nautida, peaasi ainult, et mootorikytuseid jätkuks. Mõnikord aga kipub pidustustega liiast saama. Nagu täna. Ei, ega ma ei ole mitu päeva siis niisama hõljunud ja tantsinud, lilleline kleit seljas ja kõpskingad jalas, vaid ilusa ilma puhul õues mänginud - riisunud, lõiganud, kärutanud, kokku vedanud, sortinud, riita pannud, kraaminud, lõkkesse pannud oksi, risu, hagu, taimede pealseid, tyvesid, pakke, kive ja kände. Ja nyyd kael ja selg ajavad närviliselt pilli, nõuavad päältpoolt määrimist ja seestpoolt salvimist. Nyyd ma siis nokin nutifoni, logelen ajuvabalt ja ootan, kuni valupunktid vaiksemalt võtavad. Lõunaaeg on käes, tahaks ilusat sooja ilma nautida, aga kussa.
Soojale talvele on järgi tulnud hirmus kevad. Öösiti on pööripäevast saadik -7, päeviti +3, ja milline teravate hammastega tuul! Villaseid kampse kulub nagu leiba ja karvase voodriga Nokia kummarid on koormuse tõttu otsi andmas. Ja kevadlilledest on ainult lumikellukesed piisavalt vintsked, teised taimed peavad hoogu ja ei huvita kedagi, et nää, kevad, õitseks ja kasvaks pärast sooja talve.
Mujal maailmas on koroonaviirus ja pandeemia järjest suuremat hoogu võtmas. Uudised on järjest koledamad. Eks vaatame, mis järgnevad kuud toovad, lisaks kevadele ja tärkamisele.
Pildil aga tuletab karantiinis piinlev linnainimene mulle meelde, et hajaasustuses elamisel on omad puudused.

5 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Jah, kirgline meelelaad teeb vahest suisa sandiks aga linnainiese pahupool on jälle lamatistel, mis voodis vedelemine tõenäoliselt annab :D

Futu ütles ...

Meil oli nädalavahetusel maa külmand ja külm tuul puhus...igale poole ja kuigi kaua ei tahtnud väljas olla.

lepatriinu ütles ...

Mind pani tuppa karantiini see laupäevane lumesadu. Tänu öistele külmadele veel tänagi (teisipäeval) veel lund siin ja seal, pealegi tuul tugev ja külm, et õue toimetama ei kutsu. Seetõttu istun toas ja olen juba tüdinenud, tubased tegemised ei paku üldse pinget...

Marfa ütles ...

Tartus oli nädalavahetusel aiatöödeks soodne ilm, vähemalt siin meie kandis. Kuna meil siin suured puud ümberringi, siis oli suht vaikne ja sai kohe mitu tundi väljas hullata. Sain ka esimese selleaastase karulaugulehe põske pista, nii et kevad on kohal, olgu või väljas mõned miinuskraadid.

notsu ütles ...

Tartus hakkavad juba tsillad otsast õitsema (päikesepaistelistes kohtades, varjus läheb veel aega).