14 jaanuar 2019

Lumest

Mul jäid sygisel mõned õuetööd pooleli, sest alati on talv alles jaanuaris kohale saabunud ja see lubab paljude tööde juures soliidset tempot harrastada. Sel aastal aga tuli lumi juba detsembri alguses ja jäigi. Nyyd võivad mõned õrnad lõunamaa taimed, nt viinamarjaistikud ja Hollandist pärit martagonliiliad, muudest rääkimata, rahumeelega paksu lume all põõnata - kusjuures maa on selle paksu teki all sula. Ilmateenistused lubavad aga juurde ja juurde, ilma suurte suladeta. Ma tahan näha, kui palju seda iglumaterjali lõpuks maha tuleb, ja kas vanema poja lõpuaktuseks lumikellukesi ikka saab! Täna on jah paar kraadi sooja, aga paksule lumele ei tee see midagi. Käisin just veranda katust ja käiguradasid rookimas, ehk jõuab õhtupoole lastega yhe iglu ka valmis teha - parkimisplatsil on mitu kanti mõnusat rasket sulalund äraveeretamist ootamas.

4 kommentaari:

Mairoos ütles ...

Mõnusat rasket lund??? Fui! :D
Täna hommikul avanes aknast mingi teine maailm. Väga valge ja lumine maailm. Ja see valge värk on tõesti raske. Ning seda sajab aina juurde! :O Ja meie külas on see aasta lume lükkamisega kehvasti :(
Hea uudis on see, et iglu ehitamiseks kõlbab selline raske lumi suurepäraselt. :)

Rahutu rahmeldaja ütles ...

On jah ja tuleb kah, eks loodus teeb põuase suve ja üsna kasina vihmaga sügise tasa nagu arvata oligi. Iglu plaan on kiiduväärt, teeks isegi aga kompanjone pole ja eks ma ikka veel rohkem käsuandja rollis :)

algusestpeale ütles ...

Ma ei taha rohkem sentimeetritki lund oma aeda, aga kes see küsib (läheb pahuralt puhisedes lund lükkama).

Mariihen ütles ...

Huh! Lumeeit võiks oma patjade soputamisega lõpuks ühele poole saada. Ma saan aru küll, et vesi on ringluses ja kui suvel nappis, siis nüüd vaja kõik tasa teha, aga ikkagi - aitab. No ei sobi see ollus talvepõlgurile. Õnneks on sahameheks seekord noor ja vihane mees, kes isegi südaöö paiku ringi sõidab. Pole säänset imet enne nähtud siinkandis. Isegi meie sissesõiduteele eksis korra ära. Vähemasti talve selgroog sai murtud ja nüüd võiks hakata lahket laadasõitu kevade suunas tegema.