30 november 2017

Värske uuenduste lõhn

Lumi tuli maha. Laps tegi täna koolis vaba tunni ajal koos õpetajaga musterlumememme.

Enne seda tuli maha palju vihma. Mul uppus buss keset õue muru sisse ära ja tema päästmiseks kaevasin madala, aga tubli ja kyllaltki pika maaparanduskraavi. Selle põhjas voolab alati vesi.

2) lasen lastel taskuraha eest orjata. Noorem tytar kaevas mõne aja eest 10 korralikku auku, käskisin need teha reas nagu vabadussõdalaste kalmistul, hiljem vedasin kollaka laussavi ära, augu täitsin parema kraamiga ja istutasin sisse oktoobris soodukate ajal ostetud nunnud, kuigi pudetõbe põdevad Smaragdid - aega kyll, elupuu pudetõbi on minu kogemuse põhjal hästi ravitav. Las varjavad põhjatuult, kui seda juhtub olema, ja rõõmustavad 8 raagus kuu jooksul silma oma rohelusega, kui pilk köögiaknast majandushoovi poole sihib.

Pikad ja pimedad ööd, lausa nutma ajab.

3 kommentaari:

elu aias ütles ...

See 'Smaragd'i rida saab ilus olema!

Anonüümne ütles ...

Lumememm on tore. Kui lumi maas, siis on talv tunduvalt meeldivam, sest on tükk maad valgem.

Futu ütles ...

Vanal ajal ajal olid talumeeste põllud usinasti kraavitatud. Tänapäeval on paljud neist umbe kasvanud või truubid sisse vajunud nagu meil maalgi. Kõik see annab tunda. Vanaisa talu õues sai vanasti rahumeeli muldradadel kulgetud kuid nüüd enam ei saa, vajub sisse. Tuli teha pakuotsarajad jala käimiseks ja killustikukoorem sissesõiduteele. Võibolla väheke aitaks kui krundi ääred tasapisi kraavistada. Seda saaks ka talgukorras teha. Muidugi kui on kuhugi voolata.