15 mai 2017

Aegajole

Jõlekiireon, jalgjamabjaselgkange, suvisaabusjälleootamatult.
Ehk, ilm lubab teha väga pikki õuesmängimise päevi. Ja vana lampvõimendi kitarrile, mis ma endale emadepäevaks kinkisin, on ainult 2 lyhikest harjutusmängu saanud.
Progressi nimel, edasi.

Pildil yks laps keevitusega mängimas. Issi parandas autot ja pakkus pojakesele ka, et kas tahad sädemeid lennutada... kes siis ei tahaks.
Keevitusaparaat on palju odavam lõbustus kui viisakas nutitelefon ja mänguriarvutist ärme yldse räägime. Hommepäev otsin lapsele vanarauahunnikust veel viisakamaid tykke ja ostan kilo keevitustraati. Lõpuks ometi teeb keegi midagi huvitavat.
Kui ta korralikult koolis viitsiks käia, aga näh, tark poiss kaldub eluaegse lukksepa radadele... aga äkki ikka mitte.
Halbu asju on ka juhtunud. Eelmisel suvel yhe romu ostnud inimene jättis selle mnt.ee-s arvele võtmata, meie vana maja ostnud seltskonna järjekordne stiilinäide. Lähen mnt-sse avaldusi kirjutama, kui valla tugiisikuga noorima lapse erikoolikomisjon tehtud on.
Yks aken, ainus ja erimõõduga, lagunes eestvõtmisel täiesti.
Ehk, sygisel rõõmsalt ette võetud akende renoveerimine muutus sujuvalt asendamiseks. Osutus, et valesti lõigatud klaasiga ning 30-50% ulatuses kõdunenud puitosadega vanakesed on taastamiskõlbmatud. Ees ootab põnev ja erutav uute akende hankimine. Ka enne seda veel põnevam ja erutavam halturr e raha hankimine. Jõudu mulle!

13 kommentaari:

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

No jõudu sulle sebimast!

Eve Piibeleht ütles ...

Mul on ka suvi kuidagi ootamatult kätte jõudnud ja sebida ei viitsi üldse. Õnneks pole osad taimed endiselt tärganud ja tellimuste väljasaatmisega saab venitada ning vabaks jäänud aega enese jaoks kasutada.

Köögikata ütles ...

Jõudu jah, seda on Sul ohtralt vaja! Ja veel on vaja õnne, et kõik asjaajamised sekeldusteta laabuksid.Jun

Anonüümne ütles ...

Meile on jõudnud talv koos vihmasaju ja kõrge niiskustasemega. Taimed rõõmustavad, sest enne oli mitu nädalat külm ja täiesti vihmavaba, aga minu kondid on küll täiega hädas. Suur varvas, randmed, õlad ja alaselg kinnitavad mulle igal hommikul, et ma ei ole surnud ;)
Saatke meile ka natsa suve!

Lendav ütles ...

Pane siia (ja/või fb-sse) kirja hävinud ja taastamist vajavate akende mõõdud. Küllap kamba peale leitakse üht-teist sobivat.

Nii vana maja juurde sobivad muidugi eelkõige vanades puitraamides aknad. Aga kui tuul juba sisse puhuma hakkab ja midagi ette pole panna, aga sobiva suurusega plastikud oleksid, kas need ka vastu võtaksid?

Futu ütles ...

Jõudu ja kõigi tööde edenemist!:)

mustkaaren ütles ...

Ausalt öeldes rõhun ma pideva tuule tõttu topeltpaketile, sest yhekordse klaasiga on suurema osa aastast kylm. Kuna muid kulusid seoses lastega ja nende koolidega onkyll ja kyll, siis tahaks, et mõnda aega tuul majast läbi ei puhuks. Majal on 5 eri mõõtu aknaid 😁

mustkaaren ütles ...

Endalgi vähe, aga võid lätlaste oma endale saada, seda jätkub isegi meile.

Lendav ütles ...

5 mõõtu, no mis see ära ei ole. Pane aga kirja!

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Jah, mõõdud kirja ja tarka toimetamist, st vahepeal ikka hoia ennast ka

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Mõõdud jah. Meil vanad raamid kõik alles aida all. Lähen kontrollin üle, äkki mõni klapiks. Iseasi, mis nipiga sa need kätte saaks.

Anonüümne ütles ...

mde, tasub võtta ühendust ka aknapaigaldusfirmade/töötajatega. tihtilugu, kui nad paigaldavad uusi aknaid, peavad vanad ära viima (või vähemasti teavad nende olemasolust). ja enamasti tuleb nad prügimäele viia. äkki saaks nende käest/kaudu. küsida tasub alat, võid mõne hea vihje saada.

trm

MUHEDIK ütles ...

See akende asi nüüd küll hea pole, aga Sinusugune ettevõtlik ja energiline tüdruk leiab ikka lahenduse,