25 veebruar 2017

Kole kylm


Kyynlapäeval lõhkes kylma syda, aga tuisu- ja köhahooaeg on täiesti hoos. Ma köhin nagu hobene, aga ylejäänud pere on juba ammu terve.
Lapsukesega arstil käies nägin väga, väga inspireerivat kandilist elupuuhekki. Meil osad poisid mängivad ennastunustavalt Minecrafti- nimelist arvutimängu, milles tuleb kandilistest elementidest, asjadest ja kuubikuks vormistatud ainetest koosnevas maailmas majandada. Seesama Minecraft aga on ka pärismaailmas olemas. Praegu on kyll jälle kõik ära kivistunud ja lumepihu lendab, aga nii, kui maa sula, läheb lahti!
Kun talve lõppu veel ei paista, veedan aega muuhulgas kudumisega. Suur sall just valmis, naabrinaine sai koerasegused ravikätised, torumasinaga kudusin paar ludumutsi ja eile leiutasin islandi kampsi. Niimoodi, et vaatasin internetist pilti, kirjutasin, kudusin ja harutasin yles yhe proovimustri, ning natu teise valemiga alustasin uut. Idee on selles, et mustriline passe tuleb ringvarrastel, aga yhevärvilise kere ja varrukate tohutu massiiv torumasinaga, sest kes jaksab niipalju kududa, kui minu pakkimiseks vaja läheb.

No kas pole ilusad!
Olgu õnnistatud ja kiidetud ringvarraste leiutaja!

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Jaa, need kampsunid on väga ilusad. Ma kavatsen ka kunagi ühe kududa, mul on isegi spetsiaalne raamat ostetud, kus hunnik mustreid (koos skeemidega) sees. Kui on huvi, siis ma võin kevadel selle kaasa võtta - saab koopiaid teha, kui meite massinal muidugi tahma juhtub olema.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Selline kahe kudumismasina (inim- ja mehhaaniline) oleks tõhus küll :)

mustkaaren ütles ...

Vabalt võib ka paar pilti saata, mille pealt ma skeemi ja arvutused maha kirjutada saan. Meie kaunil kodumaal ei ole töömahukad suured rahvuslikes stiilides kudumid moes ja islandi kampsi teemalisi raamatuid njetu. Ka mu käsitööajakirjades on neid heal juhul 1 islandi AINELINE ese, ja sedagi umbes 1 ajakirjas 10-st.

mustkaaren ütles ...

Katsetused käivad, oo jaa!

Anonüümne ütles ...

Hr Abikaasa poetas Sulle feissasse mõningase koguse mustriskeeme:) Loodan, et saad sealt inspiratsiooni.

mustkaaren ütles ...

Aitähh, sobivad hästi.