12 jaanuar 2017

Vastik tuul


Väike poiss on palavikuga haige. Mul ka natuke kehva tunne. Kõige kehvem tunne on peas, sest kevadel tuleb elu remontima hakata. (Homaariline naer) eks valud, aastatepikkune magamatus ja teatud väljapääsmatusetunne hakkab lõplikult mytsi pähe tõmbama. Aga niikaua, kui seda mytsi veel pole, tunnen rõõmu valgusest, kasvavast päevast, imelise joonega puuokstest väikeste v siis päris vanade puude otsas. Salaja pillide mängimisest. Järjekordsest parandatud august pikalt remontimata majas. Kummutitäiest lõngadest. Inimese pilguga koerast. Ootamatult suureks kasvanud lastest.
Toalilled, need, mis meie aastaalguse nädalase äraoleku yle elasid, sätivad võrseid ajama.
Kuused on märtsikuu sooja tumerohelist värvi. Aga kassid on näljased.
.....
Huvitav, kuhu tihased on putkanud.

4 kommentaari:

Morgie ütles ...

Kassid sõid tihased ära?

Naabrinaine ütles ...

Tupsu! Sa ju tead, et parem on õudne lõpp kui lõputu õudus! Sina, kes sa oled nii tubli ja töökas, tark ja julge ja ilus NAINE - sa ei pea sitta liiga kaua taluma. Jah, remont on jube. Aga saab toa puhtaks ja tead, kuidas siis on kergem! Löö hambad sisse ja tee ära, tule kurda vahepeal meile, läheb kergemaks, me tuletame sulle meelde, mida sa tegelikult väärt oled, ja usu mind - aasta lõpuks on elu palju ilusam.

Vana naine on rääkinud. Hau!

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Eelpool rääkinud vana naisega väga nõus, lisaksin veel, et kodust väljakäimine on ka vahel kohustuslik ja kõikide olmemurede peast väljaviskamine ja...eks sa tead ju isegi aga seda tuleb vahel teha, teadmisest ei piisa

Futu ütles ...

See pime aeg hakkab nüüd taanduma, juba on olnud mõni ilus päikseloojang, mõni ilus hele päevgi. Ja mis põhiline, kevad ei ole enam kaugel. Kõigest kaks ja pool kuud aprillini. Aga selles, et sa kõigega hakkama saad, selles ma üldse ei kahtle. Ära kahtle ise ka.:)