29 september 2016

Uks minevikku

Ilm on paha.
Ma tõmbasin natuke yhest tapeediservast. Aga hargnema hakkas terve tuba ja seejärel avanes 1960. aasta.






Sain teada, et napilt enne oma 50. Juublit lahkus parimas loomeeas nõukogude kirjanik Hans Leberecht, nõukogude poliitikud (kes neid meelde jätta suudab) käisid Põhja -Koreas, misjärel kirjutati lääne sõjardite korraldatud kriisist Lõuna-Koreas, sm Raul Kruusa manas emigrantidest Tšitšikove, ilmus tähtis teade ehitajate töötasu tõusust, jne.
Aastakymnete jooksul on see ajalugu, kellegi noorus ja ilmselt laste syndimise puhul pandud uued tapeedid, kogunud paksu kultuurikihi, naelu täis löödud ja kopitama-koitama läinud. Aga huvitav on. Elus ajalugu.

6 kommentaari:

Lendav ütles ...

Oo jaa! Seda seina võib lugema jäädagi, uue tapeedi panekuni ei jõua niipea.

Anonüümne ütles ...

OO kui põnev! Umbes nagu leiaksid oma tagaaiast kivikalme või muinasaarde. Ja kas mu silm seletab õigesti, et krohvitud seinad? Nendega annab ju imeasju teha (nt üle värvida).

Futu ütles ...

Vanasti hoiti lehti millegipärast kaua alles, ka vanaisal oli kuuekümnendate ajalehed aastakäikude kaupa aidas virnas. Võibolla tõesti, et tapeedi panemise jaoks...Aga teie maja remont võib olla tehtud kuuekümnendatel-seitsmekümnendatel, sest kino Kosmos avati 1964 ja selline ajaleheshrift on mulle neist aegadest hästi tuttav kui juba lugeda oskasin. Teised (venekeelne jne.) on vanemad.

mustkaaren ütles ...

Lehtedel on kuupäevad aprillist novembrini 1960. Yhel seinal on paar 1969. aasta lehte, ja siis tuleb 5 kihti tapeeti. Enne seda on lubikrohv (hall) ja savikrohv (punakaspruun), millest vanematel osadel on paar kihti värvi. Siinkandis oli nõukaaja algus päris metsik, suur talu võeti riigile jne. See on olnud verandaga uhke maja, ehitati 1920 paiku.

MUHEDIK ütles ...

Tõeline ajalugu. Kui keegi praegu küsiks, mida kirjutati ajalehtedes 1960.aastal, ei teakski enam. Sellised leiud on väga huvitavad.
Oh, veranda ehitad tagasi, Sul aega küll temast tõeline häärber teha

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ohh heldeke. Panete uut tapeeti?