06 august 2015

Paarid ja paarikesed

Lillekasvataja kirjutas oma peenardes leiduvatest silmapaistvatest kooslustest ja kuna see on mistahes aianduses oluline teema, siis kirjutan ma kah.





Mesiohakas kelleiganes siledamalehelise kultuuriga on tirriteeriv kooslus, mul koos pojengi, viinapuu ja võitmatu vaarikaga.
Siis on sinine elulõng Minuet kellegagi, kes palju varem ära õitses, või on niisama roheline. Minu oma kõrval on veel pojenge, hullunud kirjut piparmynti, karvane kõreliilia.
Kesksuvel kollaseks muutuv hiigelkasvuline hosta (vist Sum and Substance, aga võite vaielda) peente ja pitsiliste astilbedega, aga ka naat annab sellele võitluslikule kooslusele oma õrnuse ja õnnistuse.
Ja tokkroosilised suuremate põõsaste taustal. Minu aias on seal äädikapuud ja forsyytiad. Kevadel õitseb forsyytia uhkelt keset lagedat raagus aeda, aga aeg läheb mööda, tema võtab vaiksemad noodid ja suve jooksul tõusevad murust uued staarid. August.

6 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Paarid ja paarikesed oli Lillekasvatajal tore algatus ja kena, et enda omi ka nii värvikalt tutvustad :)

Anonüümne ütles ...

Loodan ise kohale tulla ja pilgu peale visata, kui tohib. Juba järgmisel nädalal laekume Eestisse.

MUHEDIK ütles ...

Jah, aed on alati neid paare ja paarikesi, ka grupikesi ju pungil täis. Raske kõike tutvustada, Sa teed seda väga huvitavalt :)

Anonüümne ütles ...

Mul on võib-olla rumal küsimus, aga elu seab sellise vajaduse ette. Surnuaial on hostasid platsinurkades väheks jäänud, justkui oleks keegi osa ära varastanud. Tuleb uued asemele istutada. Kas sugustikuu on selliseks istutamiseks hea või tuleb see kevadeks lükata?

Anonüümne ütles ...

sorry: augustikuu pidi olema.

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Näe, ometi avastasin su postituse! Sa näe, mis palavad suveilmad inimesega teevad! Isegi arvutisse ei jõua!
Anonüümsele: augustikuu sobib hästi hostade kolimiseks.
Sum and Substance foto teevad põnevaks värvid :)