22 märts 2015

Matsi ja Petsi

...on kaks selli, kes eile meile kolisid. Hommikul alustasime palverännakut piki varakevadist lahjat eestimaad, siis sõitsime läbi värske maastikuehituse, siis mööda tinahalli mere serva ja siis läbi võlumetsa. Jõudsime kollasesse majja, kus lahke pererahvas pakkus haruldast mustikakeeksi ja näitas palju haruldast ja õpetlikku, mh tiigikalda vormistamist ja mitmesuguseid ehituslikke asjandusi.
Minu abikaas soovib tänada ja tervitada kakutsi eest.
Turjakarvu turri tõstev hiiekoht on mõtteidtekitav.
Pererahva koeraperest saadeti meiega kaasa 2 prisket poissi. Oli näha, et kymmekond rabelevad tegelast ei mahu enam hästi ära tuppa ega õue aedikusse. Kui lahkuma sättisime, siis perenaine võttis yhe kutsi sylle, aga teine vudis veel ema juurde tagasi. Aga siis tõstsime nad autosse pessa ja katsime kinni.
Teekond oli rahulik, vähese niuksuga sõidu algul, siis pika põõnamisega, ja oksendamisega sõidu lõpupoole. Enne Tartut korjati teelt parasjagu yhte purukssõidetud autot tee pealt kokku. Muidu oli ilus pikk sõit läbi minu lapsepõlve õhtupäikesega ylekallatud lahja eestimaa.
Kodus viisin kõigepealt proua C õue, siis tõime kutsikad tuppa ja kuivatasime neid. Nad ei tahtnud juua, ainult värisesid. Siis ma tõstsin nad igaks juhuks lastele sylle, et nad tuppa tuleva suure eluka peale ei ehmataks ja et ei läheks vastastikuseks kisaks. Proua C tuli tuppa, ettevaatusest koon pysti. Siis nuusutas ta põranda yle, ja nuuskis ettevaatlikult kutsade värskelt täisoksendatud kasukaid ja sabaaluseid. See viimane on väga tähtis, et teise looma tervise, menyy ja staatuste kohta lugeda. Kutsikad ei osanud midagi kosta. Läks veel tund, lasin neil poisi toas teki peal rahus pikutada. Siis julgesid nad juba juua. Enne seda ei aidanud ka see nipp, et märga näppu lutsida ja ninaots õrnalt vette kasta. Ööseks panime nad puuri.
Hommikul ajasid nad mu niuksumisega yles. Tekk oli täis pissitud, ja kohe hooga roniti puurist välja... kakama. Aga kuna mul on neid kakajaid teisigi, siis pole hullu. Kõike saab pesta. Hommikul oli esimene korralikum õgimine, siis veidi voodite all ronimist ja nyyd põõnavad köögis toolide all. Kui soojemaks läheb, siis hakkame õue tutvustama.


Vaat sellised alternatiivsed villaloomad.

10 kommentaari:

Lendav ütles ...

Oo, siis peab teile katsikutele tulema!

Futu ütles ...

Lahe, kohe kaks mürakaru korraga. Nüüd hakkab vist mastifilugusid tulema.:)

Anonüümne ütles ...

Kui armsad!

mustkaaren ütles ...

On ju.
Praegu on nad 2-kuused. Kasvatan ja õpetan neile paar kommet, ja sygisepoole sõidab yks mu venna valdustesse, kui hoov piiratud. Sealkandis vargaid maru palju tekkinud, ja mootorsaagedega relvastatud majaperenaisi liiga vähe.

Rahutu rahmeldaja ütles ...

jah, nüüd paluks hulgim mastifilugusid ja pilte, on ikka nunnamid :)

Eve Piibeleht ütles ...

Vahva, et mürakarud pika sõidu nii kenasti üle elasid ja uues kodus kohanevad. Minu allesjäänud kuuene komplekt veetis küll päeva õues. Ja kuue kutsika järelt oli juba lihtsam koristada kui üheksa järelt :)

MUHEDIK ütles ...

Nii nunnud karvalised. Küllap saad neist palju rõõmu tunda.

Aedkutsub ütles ...

Jõudu ja rõõmu uute pehmede kutsadega. :)

Aidi ütles ...

Oioi, kui tore! Mõnusat ja rõõmsat kasvamist neile!

Milda ütles ...

Palju pahandust ja samapalju vôi veel rohkem armsust toovad nad kindlasti, aga nad on nii nunnud, et suurimadki pahandused saavad andeks