20 november 2013

Ajaloo huvides

Sarnane pealkiri, aga täiendet väljaanne, sest parandada teksti ei saa. ... Niisiis, täna kraamisin alla tee äärde maha laaditud palki ja lauda, palgid on mõeldud aiapostideks ja kerge varjualuse tegemiseks. Tassisin praeguse kuuri juurde ja virnastasin. Mu meelt jäi pahandama asjaolu, et yksjagu palju on abikaasal materjaliks korjatud ilusaid männikõverikke, aga nad on niigi metsakuivad ning lageda taela all vedeldes lähevad nad kiiresti hukka, eks lõkkesse... Abikaasi sõber andis meile oma maja ehituselt yle jäänud erinevat sorti ehituskive. Need on kah siiani nagu nad bussist maha sai laaditud, aga enne talve on nad vaja korda panna ja kinni katta. Kurat, palju nagu. Enne talve on vaja ka veel paar tonni killut tuua, et tee kriitilisemad kohad ära katta, täna oleksin äärepealt kinni jäänud, õnneks polnud veel piisavalt märg, ainult libedavõitu:P Noh ja naabrite teema. Inimesed, kes lubavad endale siiani meie krundile oma sodi pilduda, ja isegi kaugelt "nonoh" ytlemise peale hakatakse räuskama. Niimoodi ei saa. Kui ma olen otsustanud ilusasti talukohta korda tegema hakata, porise ja liigvesise põlluserva peale uue kodutee teha, ja mõlgutlen kõrghariduse, ettevõtte, tulevikus ehk ka kundede ning praktikantide peale, siis on väga inetu, kui keegi virutab sinu muru peale oma majapidamise sodi, autolammutuse jäätmed, misiganes rämpsu, käib järjekindlalt sinu aia ääres joomas, tymakat käiamas ja tyli norimas ning järjekindlalt pistab oma käpa su vara v pere kylge. See ei ole ikka yherski normaalses kylas normaalne. Ma olen ka joodikuid oma elus näinud, mõned neist on päris toredad. Ka minu mees on vagur ning viisakas joodik, ei nori tyli ega kakle. Vaat selliseid paluks, aga agressiivsed, igavusest laamendajad ning pahatahtlikud kodanikud korraldage kuidagi ymber. Vald, toida oma sante!

4 kommentaari:

Aidi ütles ...

Ma ei tea, no on ikka naabrid sul... Mind tegelikult huvitab natuke, kas karusid ja hunte oma krundilt tõrjudes ei tohiks kuluheina sisse mõnd komplekti kiskjaraudu üles panna?

mustkaaren ütles ...

Nad panevad pätsa need rauad. Tegu on mitme põlvkonna pättidega a la kiviõli jne, nad toetavad yksteist ja vallavalitsus kardab neid, politsei väldib - tylikas ju, mugavam on kaebajaid mõnitada. Minul aga on Vabadussõda veres - maa nimel tuleb võidelda!

MUHEDIK ütles ...

Ei ole Sul vedanud tõesti, aga selline võitlus on ilmselt enda kurnamine ja neile ei mõju. Ma saan aru küll, et kannatada vaikides seda sigatsemist ka ei saa, aga mul on kahtlane tunne, et mida rohkem Sa end nendele kulutad, seda rohkem nad hoogu võtavad. Midagi tarka ei oskagi Sulle soovitada. Mõnd jõujuurikat mõneks ajaks üürile võtta? Muidugi, oleks palju raha, võiks ju 3m kõrguse müüri püsti panna, elaksid kui mingi inglise mõisnik oma lossis, aga see on muidugist päris utoopiline mõte.

Rose ütles ...

harjumusel on suur jõud! :) See prügi teise krundile panemime tuli täitsa tuttav ette! Isegi linnas, kus ma elan...olid naabrid harjunud oma prügi panema aianurka, mis ühel heal päeval sai minu krundiks! Ja kui olime mitu aastat seda prügimäge juba tasapisi koristanud, siis ühel heal päeval avastasin, et ohooo...uus prügi sinna tõstetud!
Kui siis käisin kurjustamas, ütlesid naabrid siiralt, et see on ju koguaeg nende prügipanemise koht olnud! Mees õnneks siiski lubas ära koristada! Ja tänaseks on nad teinud oma kompostihunniku ikka enda krundile ja meiegi oleme enam-vähem sellest prügimäest vabanenud! Vähemalt ühes aia nurgas! :)