01 mai 2013

Sae-Kaarna mõrtsssukatööd

Parem õudne lõpp kui lõputu õudus. Puukuuri taga olev laialivajunud kaootiline sirelipõõsas oli tilluke epiloog suuremale saetamisele, mille tagajärjel vabanes suur osa krundi servast. Osutus aga, et kaugelt vaadates tilluke ja hõre põõsariba koosneb jonnipunnidest yksteisest läbi kasvanud pajudest ja toomingatest, mis koos aastakymnete prygi (eriti aga eterniidisodi ja salaviinapudelite tohutu lademega) ja kuluga moodustab paraja supi. Praegu olen langetanud umbes kolmandiku, ees ootab ylejäänud osa, seejärel aga mets tykeldada, plats koristada ning... hakata mõtlema, kuidas vormistada tiik. Lõbu mitmeks päevaks. Töö mootorsaega (rahulolev kunde teeb reklaami - Stihl 230C, mis on just parasjagu kerge, kvaliteetne ja harrastuslõikajale sobiv riistapuu) ja värskes õhus teeb liigesed soojaks ja enesetunde ilgelt heaks, päike kytab tervise kuumaks. Mõnu kõigile meeltele. Praegu pean lõunat ja siis "metsa" tagasi. Pärast saab kolepilte ka, ilupiltideni jõuab ehk paari aasta pärast. ................... Parukapuul on ilusad punased pungakesed näha. Tärganud on terve ports sibulalisi ja nartsiss Duch Master õitseb! Aga 3) mida teha novembrilumes murdunud vilmorini pihlaka ylemise poolega? Kooreriba hoiab latva veel elus, aga olukord on perspektiivitu. Seega pakun lahkesti pookematerjali. Tsiil? Kes veel?

3 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Õnneks on meil see võsaraadamise ja sodikoristuse aeg möödas ja ma tean täpselt, mida Sa tunned ja seda ka, mida Sa mõne aasta pärast tundma hakkad:). Nii, et jõudu tööle, ilusaks ja puhtaks saanud kohad naeratavad juba varsti Sulle vastu
Aga, kui Sa ürghuumorit tahad, võin Sulle veel mõne lumenutsaku saata :D

Tsiil ütles ...

Võiksin proovida, kas saab minu juures elulooma.

Kõikse hullem on ikka se va eterniidi sodi, mul on teda nii maa peal, maa seesjne. Igavene rist ja viletsus. Ja klaastaara järgi joodi vanasti ikka mestikutes kogustes.

Mul kasvas lapsepõlvekodus maja ääres paar sirelipõõsast ja nüüd tagantjärgi ma imestan, et kes neid korras hoidis, et nad nii ilusad püsisid. Mul on päranduseks paar pujääni, neid annab ikka raadata! Toomingas aga - nagu jupike maha jääb, nii ta uue teeb.

Sinu tööriista üle on küll hea meel!

Futu ütles ...

Sinu eeskuju on nakkav. Tõmban ka homme sae käima.:)