30 jaanuar 2013

Kuidas me Traktoriga Riias käisime.

Mehe töö juures oli vaja ymber vahetada mingi pakendipartii ja selleks sõitsime Riiga. Kuna buss ei ole kõige noorem ja sellega on fyysiliselt kurnav pikalt sõita, siis olin autojuht nr 2. Kuna vaja oli kellaaegadega ja ruttu sõita, siis jõudsime käia ainult yhes Riia Rimis ning osta kotitäis Läti syya:D Järgmine kord aga pean tagasi tulema meiegi maal kuulsa kindaraamatuga ja ehk jääb midagi huvitavat aianduslikku näpu kylge (läti keelt oskan väääga vähe, aga inglise, vene ja soomega saan hakkama). Aga vaatame parem pilti ka. Läbi porise autoakna nägime palju ilusat, mahajäetud Põhja-Läti tundus mõnevõrra vähem võsastunud kui mahajäetud Võrumaa, aga eks me sõitsime mööda põhimaanteed ka, mille ääres veidi rohkem majandust on kui kaugemates metsatagustes ....................... Ja lõpuks kysimus Tallinna linnapeale - kui kogu eestimaa valitsus ja enamus maksumaksjaid on tallinnlasteks möllitud, töökohti, edu ja raha nagu muda, siis miks selle linna pilt, liiklus ja kontingendi yldmulje ometi nii koledad, räpased, odavad ja vaesed on? Minul on Tallinna pärast häbi, ausalt!
Ma PEAN selle kindaraamatu saama! Ja nyyd kudumiga võitlema.

4 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Äkki võiks endale ka ühe kindaraamatu paluda, raha saaksin ju kohe üle kanda.

Tii ütles ...

Kui mõtlete seda kindaraamatut, mis eelmisel aastal ilmus, siis Kriso kaudu ehk saaks mõne kasutatud eksemplari: KRISO

MUHEDIK ütles ...

Aitäh, Tii! Olemas :)

Eve Piibeleht ütles ...

Sündinud tallinlasena on mul selle linna pärast juba ammu väga häbi ja olen üpris rahul oma kümne aastase taguse otsustega end valda sisse kirjutada.
Seisin eile hommikul Madridi äsjapestud ja puhtusest kiiskavatel tänavatel. Sõitsin metroorongiga, mis oli nii puhas, et seal oleks võinud põrandalt süüa, ausõna. Seejuures annab majanduskriis end Hispaanias ikka rängalt tunda, tööpuudus on ligi 30% ja pooled poed ka käidavatel tänavatel suletud ning sildiga "rendile anda".