14 aprill 2009

rehajuttu


Siin on v2ike pildike ameerikamaalt. Vaadake seda kivi. Vaadake seda Puud. Milline aed! Suure kiviarmastajana polex ka minul midagi, et osa aiast koosnexki vaid kaljum2est, millel kasvab siis 100-aastane m2nd. Lisaxin ehk vaid paar m2gisibulat, & valmis! (Lamamistool ka peax k2ep2rast olema)
Aga meie maal pole sellist asja v6tta. Tuleb leppida suurte koguste mullaga, mis on tavaliselt ebasobiva koostisega, umbrohtu ning kahjureid t2is. Q unustad ennast rahateenimise vankrile, n2ed peagi, et enne sibulalisi t2rkavad n6gesed, elul6ngad on katki l2inud v6i tehtud, lumeroosip66sa on vallutanud eriti kiuslik muruk6rreline. & mitu roosip66sast on vaja tugevalt tagasi l6igata, yhe on mingi peni purux tallanud... aga allpool on hirvlased elupuid n2sinud... muust r22kimata...
Siis aitab 1 asi - tuleb l2hemalt vaadata. Peagi leiad nt t2rkava tanguutia rabarbri, millele, ime kyll, polegi veel keegi oca astunud, ka migi p66sasjas elul6ng on t2iesti elus, ning k2mmalvaher elas kah talve yle! & ootamatult palju on lumikellukesi! Siis siin 2rkab & seal pungad puhkevad!
Ei ole lootusetu. Veidi kaevamist, kitqmist ning riisumist & aed on j2lle nagu p2ris, noh nagu selline, qs elab ka aednik.

4 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

PS, minu fotokaga k2ib tytar koolis, pildistab s6brannasid. Teine aga pole nii lollikindla tarkvaraga nagu vaja... seeprst j22vad kevadepildid juunisse!:D

kukupai ütles ...

Äh, ma olen kodus üksjagu aega küll, aga naadijuurikatega sõdin ikka suve läbi. Mõnda peenart kannatab praegu hädapärast vaadata küll, aga kauaks?

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Aga las Kukupai istutab omale peenraisse kultuurvormi variegata naadi. Siis on meeldiv ühendatud paratamatusega. Et umbrohi on aga väga ilus ja raamib armsalt teisi taimi

MUHEDIK ütles ...

Oh, algus oli küll nii pessimistlik, mõtlesin, et mis nüüd... Kevad ja päike ja tärkavad taimed on ju nii imetlusväärsed. Ja isegi umbrohi võib ju ilus olla:)))
Ja noh, kui ongi miski katki või hoopis läinud- ega me looduse vastu saa. Sellega tuleb osata ka leppida.
Aga lõpp ikka nagu peab - veidi vaeva ja tööd, ja tulemused on ju super.
Ilusat kevadet ja õitsemisaega!