20 jaanuar 2008

kerge puhqs

Jaanuar on tradiciooniliselt toataimedega tegelemise aeg. Et minu looduseqjundamise-himu ei tunne mingeid piire, olen erinevatest soodukatest vahepeal murecenud roosa-valge amplifuxia, 22ris-draakonipuu & t2na, viimane r88gatus - oranz t2idis6ieline k22bustoakask, nagu Jardini aiandis neid palju leidub. Yldiselt on t88tava yli6pilase elu kiire, aga et nimetet taimed, aga ka selckonna p6hiosa - pelargoonid, fuxiad, tups-rohtliiliad & paarkend muud taime, saavad oma eluga ilma erikohtlemiseta h2sti hakkama, siis tunnen hoolimata nende kesisest puhkeperioodi-v2ljan2gemisest ikkagi r66mu.
Talv on poole peal. See toob kaasa kartused pikalt sula pidanud ilmale j2rgneva lumeta pakase ees, mis aasta algul just oli. T2na on sula, vihm, torm. Homme v6ib aga...
Eraelu on kiire. Vaja arendada maja, tegelda tehnikaga, hooliceda pere eest, t88tada, 6ppida, samas pysida terve & saada k6igega hakkama. Aga terved lapsed, terved taimed & loodetavalt maja paranev olukord annavad j6udu.
Aga q ylce enam ilma mullata elada ei saa, siis on praegu aeg kylvata pikka ettekasvu vajavaid lobeeliat, petuuniat &t, ajatada murulauq & ylce vaadata seemnekarp korraliqlt yle.
Naudime veel viimaseid n2dalaid talvist puhqst enne aprillihullumaja!

2 kommentaari:

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Kena, et Sa ka nii positiivselt valmis külvitegu sooritamas! A mina küll enne veebruari keskpaika oma kapipealseid veel ei mulda.

Kudzu ütles ...

Ni tuttav tunne - tassisin just hiljuti endale koju tiigerlehiku ja ka ühe ääris-draakonipuu. Ainus mure on, kuidas nad siin keset talve kohanevad, drakusha on veel ümner istutamata ka. Ja siis on veel häda selles, et mul ei ole enam aknalaudadel ruumi, mistõttu pean: a) sundima meest ehitama pisikesi aknale riputatavaid klaasriiuleid b) lõpetama lillede kokkuahnitsemise (50 eri sorti oli juba suvel, nüüd olen talvega vist 7tk juurde hankinud). Viimane variant paneb minu südame sõna otseses mõttes verd tilkuma...