14 oktoober 2007

lehed lendavad l6unamaale


Tere, p2ris sygis. Siinmaal on nyyd asi siis niikaugel, et majaesist tellisrada ei saa ka enam usaldada. Puud on yleeilse tormi j2rel kaotanud suure osa oma lehtedest & need vedelevad oma mullaxsaamist oodates igalpool inimeste radadel. Pildil on poisid maja ees puhtast uuest uxeesisest (minu laotud) kividega, r66mu tundmas, aug-sept 2007. Viimased soojad & libedalehevabad n2dalad.
Mul on sygavast maakohast p2rinedes kasvatuses olulised puuduj22gid murukraapimise osas: nimelt, muruniitmise & lehtedelangemise tooted j22vad minust niikauax maha, qni on octarbekas neid taimedele toidux korjata. Nt langenud lehed riisusin siiani kokq alles siis, q k6ik puud paljad, hekihakatiste mulcix, puukestele. Silma ees aga on naabruse kortermajas elav 75ne t2di, kes t2nus6nadeta & tasuta kraabib iga p2ev noori & suhtterveid joodiqid t2is, koguni kahe, kortermaja ymbrust, veab oma seljas lehed mitmesaja meetri kaugusele p66sastesse & ... milline raiskamine.
Aga mul on veel paar n2dalat piqtada, qni k6ik puud paljad. Siis korjan osa lehti kokq. Ilma riisumata ei saa kevadel muru piisavalt vara kasvuhoogu sisse & kiire k2iguga laialehised hakkavad laiutama, nt naat & ohakad. Ehk leidub sel sygisel niipaljude muude suurte tegude juures aega ka aias koristada... kallist kraami kokq korjata:)
Elagu puulehed!

5 kommentaari:

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Neist saab hea mulla, kogun neid isegi järgmise peenra jaoks. Sedasi kompostides saab ikka parimat mulda.
Muideks, äkki, no kuni Sa oma aega riisumisele ei raiska, ühined nii möödaminnes aiaringiga. Ma nii oma mugavuse mõttes...

Kadakas ütles ...

Teisalt, 75a memme koha pealt - ma oma eakaid tuttavaid ja sugulasi vaadates, saan üha rohkem kinnitust tähelepanekule, et sellises vanuses füüsiline tegevus üldjuhul pikendab eluiga ja hoiab ka ajutegevuse erksama. Oleks endalgi tulevikus tarkust mitte jääda teleka ette tugitooli seepe vahtima! Mõnes mõttes need noored ja joodikud teevad tädile teene...

Morgie ütles ...

kui talv kätte jõuab ja jalga ei lase õue pista, siis vaata: http://picasaweb.google.com/lh/viewPhoto?uname=aling730&aid=5093653921752441585&iid=5093660871009530050

Anonüümne ütles ...

ise: s6na oceses m6ttes pole v6imeline liituma. Tean, et mingi kood tuleb qskile panna, aga millest t2pselt jutt k2ib, pole syveneda suutnud.
Ise ka seda sorti, et teleka ees passimisele eelistan ennem t88riistadega 6ues jalutamist. q just t88l ei pea olema v6i t88st puhkama:) lastel sama, veel.

Naano ütles ...

Ma ikka ka ootan seda Su aiaringiga liitumist. Pole seal midagi keerulist ega süvenemist vajavat, tuleb lihtsalt liituda ja siis antaksegi seal samal lehel Sulle kood = Site Code (jupp teksti, kus kus kummalised märgid > src= jne)see sama tuleb oma blogisse copida ja ongi kõik. Tegid mõnd aega tagasi oma blogi kujunduses uuendusi - lisasid lingid. See linkide lisamine on minu meelest hoopis keerulisem: tuleb miskit kirjutada ka, aga koodi panekul piisab ainult copy-paste´st.

Mis lehtede riisumisse puutub; mina ootan ka mil puud paljad, siis käin lehtedest veel muruniitjaga üle ja alles siis riisun, nii vähem riisuda ja parem mullaga segada. Sedapuhku aega riisumiseni veel küll, puud täiesti lehtes veel, loodan, et vahepeal lund ei tule.