13 september 2007

m6tteid qkerpuudest

Meie aias kasvab mitu qkerpuud - tavaline, Thunbergi oma & veel sai hiljuti toodud 1 tavalise punaselehine liik. Siis on allpool puuviljaaias 2 v2rviliste lehtedega ilusorti, aga neil on ilmselt k6rge muruheina sees paha elada & ma toon nad varsti yles iluaeda. All aias saavad ikka ainult need taimed/viljapuud kasvada, mis ruttu k6rgex & lopsakax l2hevad.
Qkerpuu on muidu meie oludesse sobiv taim - okkaline, haraline p66sas & kannab ka marju, seega sobib linnukestele eluasemex muuhulgas. Kas ilusordid marju kannavad, ei tea:)
Praegu m6tlen, et segahekk on kohati liiga segane, sest m6nede p66saste liigid, mida juba arvukamalt on, pidanux algusest peale liigiti istutama. Qna puud on veel v2ixed, annab neid veel istutada kyll. Ainult - planeering?
J2lle vaja yles leida n6ukaaegsed aiaraamatud, et meenutada qkerpuudele sobivaid tingimusi & sobival ajal istutamine ettev6tta. 5 sorti qkerpuid on v22rt ryhmitamist, peresse kogumist. Silma ees on ajakirjanduses n2htud kollexioonaiad-peenrad.
Kerge tydimuse moment - istutan nigu loll, aga tahax juba n2ha ilusat p66sastikq, toredaid hekke & ylce t2iskasvanumat aeda. Sellex ajax aga, qni puude ocas saavad lapsed ronida & moositegemisex sobival hulgal 6unu-marju v6tta on, leidub meie n2gudes juba p2ris palju korce...

2 kommentaari:

Naano ütles ...

Istutasin ka kukerpuu ümber, oli selline ilus punaselehine, aga ei meeldinud see talle ja läks välja. Ma senini ahastan. Ilmselt oli ümberistutamiseks liiga vana juba.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

See'p see on jah, et meile jäävad eelkõige vaimusilma suured puud, tegelikkusest rõõmu tunda saavad alles lapsed ja lapselapsed