02 november 2020

Kõnelused Jumalaga

- Hei, heiii!
- .....
- On seal keegi???
- Mmõmmm... Hhuaaaeh, ma magasin just... Kes seal on, mis sa tahad?
- Mina olen. Õnnelikuks tahan.
- Jälle. Kas sa täna metsas käisid?
- Käisin.
- Puid lõigata said?
- Sain.
- Mis sa veel tahad?
- Roosat pärlmutriläikega vannituba.
- Ah, mine metsa.
- Tänan, Jumal.
/Ja niimoodi maailma lõpuni/
........
Kuuse-kooreyraskid on metsa kallal näljased nagu ärikad. Kui neid teisi saab veel viisakalt tõrjuda, siis esimese vasta aitab ainult jalal kuivanud puude kiire äravormistamine. Ja nyyd see tuli nagu tiibklaver selgest taevast.
.............
Nooremad vennad on tyytud nagu kooreyraskid, eriti, kui neid kogu elu ainsaks lapseks on peetud. Aga aastate jooksul on osutunud, et loll ja mõttetu vanem õde on ainus inimene, kes kokkuleppeid pidada suudab, äris puhast pettust ei tee ja pidusse omade riistadega tuleb.
See muidugi läheb mulle mõndagi maksma, sest töö toimub korraliku koguse valuvaigistite all. See tähendab, et päevane töö tähendab õhtust surmväsimust st kõik muud tegemised seisavad. Aga kahjuks ei too keedetud supp, pestud nõud, värvitud sein ja oldud kenadus mulle talvekytet ega hoonetest lagedal hoovil hädavajalikku puidumaterjali koju kätte, ikka ise tuleb see kämmal olla. Eks on elus kylmetatud ja kodutu oldud ka, nyyd võiks vahelduseks veits teised ajad olla.
Pildil on vaade naabri metsa. Puhas vuuk ja kuldne käepigistus, kellelegi... Meie metsas on kyll puud alles, aga nagu öeldud, yrask möllab, tormid teevad kurja ja seetõttu on põrand paksult sedasorti pliidipuid täis, on ka viglavarsi, aiaposte ja saunaseinapalki, võta ainult kätte ja tassi välja. Ainult see võttev käsi võiks poole tervem ja noorem olla.
P.s.2. selle omandamine ei olnud yhemõtteline lihtne protsess, selle käigus solvus nii mõnigi kõva mees, mõni asi on tabuteema, ja ma maksan aastani 2047 riigile selle hypoteeki. 

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Great post, thanks for sharing!

Hương Lâm với website Huonglam.vn chuyên cung cấp máy photocopy toshiba cũ và dòng máy máy photocopy ricoh cũ uy tín, giá rẻ nhất TP.HCM cùng với link download driver toshiba 356 chính xác