17 märts 2020

Elagu plaanimajandus, uraa!

Meil on praegu halvas mõttes vähemusvalitsus, mis on lahti lasknud terve rea deemoneid, silmapaistvaim kampaania oli eelmisel aastal nt naistearstide korduv ryndamine valefaktidest koosneva väljamõeldud abordikatastroofiga, pidevalt viljeldav avalik viha mistahes vähemuste (erinevad rahvused, teised rassid, seksuaalvähemused, lasteta naised,  jne jne) vastu. Kuna osa rahvast on nende vihakampaaniatega rõõmsalt kaasa läinud, siis on istuvad poliitikud julgust saanud ja praegu (kyllaltki lombakalt kehtestatud) osalise karantiini tingimustes võtavad hoogu erinevate sanktsioonide rakendamiseks. Praegu kontrollitakse rahva meelsust nt kytusefirmadele hinnalae kehtestamise osas, ja tigedate meeste häälekandja Postimehe lugejad on sellega väga nõus ja ootavad, millal majandusminister selle seadusena välja kuulutab. Mainitakse kartelli murdmist, aga mind huvitaks väga, miks rohkem kui 20 aasta jooksul silmnähtavat kartelli murtud ei ole, ja kui alkoholiaktsiisi langetati, et "rahva soovile vastu tulla", siis ometi absoluutselt kõigi inimeste elu puudutavat kytuseaktsiisi ei puudutatud ega põhjendatud selle mittealandamist, väga veider igatahes.
 (Muide, abortide täiesti tasuliseks muutmise, seksuaalhariduse keelamise, välistööjõu liikumise keelamise, seksuaalvähemuste kriminaliseerimise, koduvägivalla koduseinte vahele tagasi surumise jms siseminni, kes on majandusminni isa, ideede suhtes on tolle lehe lugejad samuti väga nõus.)
Mu elukogemus ytleb, et kui sellised suhtumised pääsevad jälle valitsema, ja seadusi tegema, siis oleme varsti jälle pätiriik, kus yhiskonna nõrgemate elu ei maksa. Ma olen selle sees yles kasvanud, ylekaaluka pättide kamba tekitatud probleemide peale raisanud oma parimad aastad, ja lapin inimesi vältides elu lõpuni neid traumasid ja ei taha, et kunagised reaalselt inimesi sandistavad nähtused sh tugevamaõigus tagasi tulevad.

2 kommentaari:

Morgie ütles ...

Kuidas teil seal muidu kulgeb, e-koolid ja värgid ja kaugõpe?

mustkaaren ütles ...

Lapsed võtavad seda nagu kodutöödega koolivaheaega, sest õpetajad iga päev keskpäevase saatmistähtajaga töid ei anna. Netiprobleeme pole, sest elame mäe otsas ja otsenähtavus on umbes 2 mastiga.