17 september 2019

Kõdupuidulõhnalist progressi

Nikerdasin, mis ma nikerdasin, aga osutus, et tehnikasajand on traditsioonidest parem. Proteesitud yhekordne, talviti lisaraamiga 1,5 mm paksuse aknaklaasiga aken pole elu sees nii tuulekindel ja soe kui inertgaasiga täidetud pakettaken, mille klaas on 4(!!!) mm paks. Paketis aga on 2 kihti klaasi. Juulis ostsime 2 sellist suurt kasutatud akent, augustis-septembris said aknatehasest tellitud väiksematele avadele uued, vanadele visuaalselt enamvähem sarnased plastikpaketid. Minu eluea peavad need vabalt vastu, siis aga tulgu või veeuputus.
Abikaas mässab nendega. Tema on noor ja terve inimene, 4 aastat ehitajana töötanud ja las nyyd rakendab oma oskusi. Minu spessäl on ses osas lammutamine jms, mis ei nõua pikalt peene töö tegemist ja jala peal ringitrampimist, sest tervistkahjustav elu on jätnud oma jäljed. Minu ylesanne on kohale korraldada aknad, materjalid, keemia ja riistad, vahepeal selga venitada, vanduda ja ravumeid võtta, vajalikul hetkel aidata aken avasse tõsta ja loodida, ja nii see eluke mööda lohiseb. Abikaas oskab kyll, kui endas motivatsiooni leiab, paraku on motivatsioon sama keerukas nähtus nagu nafta maailmaturu ja eesti mootorikytuse hindade suhe.
Kurat, hoitagu soorollide teema seltskonnakroonika veergudel. Päriselu ei ole teater ja sooja tuba ei tehta suguelunditega. Ma ei taha kuulda silpigi sellest, et aga see ju ei ole naiselik, ja me nyyd sugugi ei saa aru, kas Mustkaaren on naine või mees. Sorri-not-sorri, ma tõesti ei kavatse hea lugejaga seksima hakata.
Aga sellest, mida ma ykspäev Valmierast ja mujaltki tõin, ja kuidas hakkab välja nägema siiani lage aiaserva tulevane kultuurpadrik, milliseid kuuski ja tsireleid sinna tuleb - räägib yks teine päev.


9 kommentaari:

algusestpeale ütles ...

Vägev värk! Soe tuba on kodumaa kliimas väga oluline, ja seega head aknad samuti.

Lendav ütles ...

Oo, progress! Õnnitlen!

Paula ütles ...

Suurepärane tõdemus soorolli kohta.
Paraku ei ole meie koolisüsteemist kadunud inimesed, kes kõike soopõhiselt liigitavad. Mu tütar sai koolis närvivapustuse, kui naisõpetaja selgitas, et naisel põhimõtteliselt ei sobi torumeest või ehitajat kutsuda. Tõeline Naine istub vett purskava toru kõrval seni, kuni mees koju jõuab ja torumehe kutsub. See, mida üksikud naised peaks tegema, jäi selgusetuks.

mustkaaren ütles ...

Ma tahan seda õpetajat näha. 😆😆

Paula ütles ...

Ma tahaks, et see õpetaja mind /sind näeks ��

mustkaaren ütles ...

😆

Morgie ütles ...

Paula, mis? Misasja?
Miks?
Seesuuret... helistamiseks minu teada nokut ei kasutata.

mustkaaren ütles ...

No et võõraste meestega korralik naine ei räägi, kõik asjad ajab korda abikaasa. Kui abikaasat pole, lasedki veel lahmata, aga mingil juhul ei sulge peakraani, toruabi kutsumisest rääkimata.

Morgie ütles ...

Ma tahan ka seda õpetajat näha. Ma arvan, et üks vaatab ühelt poolt ja teine teiselt poolt, siis saab täitsa ära vaadatud.