18 veebruar 2019

Une näod

Lugesin siit ja sealt põnevaid lugusid põnevatest unenägudest ja mõistsin kohe, miks ma ei mõistnud.

Ma näen juba aastaid unes ainult varemeid või väga halvas seisus maju. Enamasti on tegu minu värskelt ostetud maamaja v põneva sopilise puumajakorteriga a la Karlova. Alati on sellel mõni oluline osa kohati mäda, sisse kukkunud või peaaegu täiesti hävinud. Enamasti on majade pööningud täis huvitavat kola, aga lagi pehkinud ja õõtsub või variseb jalgade all. Mõnikord on põrand mäda, põranda all aga on teadmata sygavusega labyrindilaadne keldrikorrus, mis on täidetud musta hirmuäratava veega, või täis mittetöötavaid kytte-, vee- ja muid torustikke ja kola. 

Viimased 3 aastat ma ei olegi mitte midagi muud unes näinud.

2 kommentaari:

Futu ütles ...

Ehituse ajal nägin ka mina unes lõputult telliseid, tsementi, laake ja suuri puiduvirnasid ning otseloomulikult ka seda mis võib ühe ehitusega juhtuda. Juhtuda võis palju alates vale koha peale ehitamisest, ausa materjali moondumisest kuratteabmilleks ja lõpetades sellega, et kõik tehtu lihtsalt kokku varises. Ja unenäod autokooli ajal! Need olid tõsised õudukad linnaliikluses või võis unes mõnel ööl sadu kilomeetreid maha sõita nii, et hommikul olid käed rooli hoidmisest väsinud. Ajul on kummaline omadus mäletada, ette kujutada ja siis seda kõike tosinakordselt duubeldades filmiks kokku lõigata.

mustkaaren ütles ...

Meil ei ole teemaks ehitamine, vaid niimoodi lööb välja masendus ylejõukäivate yllatuste pärast. Ja teadmine, et mullega iganes tuleb hakkama saada päris yksi. Või siis mitte hakkama saada, sest ma ei ole ju enam terve 30-aastane.