19 oktoober 2018

Vaiksemaid protsesse

Yks, mis on väga kaua kulgenud, on nt sajandi eest kaevat maaparanduskraavi tasaseks maaks tagasi tulemine, selle kõrvale istutatud kuuseheki aga on olematusesse saatnud valitsevad läänetuuled. Asemele on kasvanud võsa lepast, kirsipuudest, on hakanud tekkima ka pärnad, kased, vahtrad ja pajud, sest mõnikymmend meetrit kaugemal teises heki kyljes ja maja kõrval on just need puud. Ja see, mis tormi kukutatud puudest järele jäi, jäetigi maha vedelema. Kytteks lõigata ei anna sellest kindaidlõhkuvast torkivast poolmädand pudrust suurt midagi, komposti jaoks nagu liiga jäme, teen aga järjest filosoofilisi lõkkeõhtuid, kuni igivihmane november mu tuppa vangi paneb.



Kui päevane maailm on kadunud, tulevad taevatähed puude otsa kiikuma ja õunmyndi põõsas tundub hiiglaslik. Õnnelikud on need, kes roheka ja jäise öötaeva eest sooja urgu saavad pugeda.

5 kommentaari:

Futu ütles ...

Meil on kahjuks valgusreostus, selliseid taevaid pole ammu näinud.

algusestpeale ütles ...

Ööd on maal lummavad.

Köögikata ütles ...

Ma saan küll valgusreostusest natuke eemale tähti imetlema minna, aga lõkke tegemisest näen küll viimasel paaril aastal ainult und. Igatsen seda hullult! Püromaan vist ;)

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Tähistaevas oli see, mis mind maale elama asudes kõige rohkem vaimustas, linnas ei teadnud sellest midagi

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Lõkkeõhrud, mmmm, männa. Tallinnas elades, ma ei teadnudki, et nii palju tähti taevas näha on. Ilus on sul seal. Tore maainimese elu