20 detsember 2017

Ei midagi erilist

Talve tagatoad on siin majas rohelised.





Aga erinevalt muinasjuttudest on asi helgest meeleolust raas erinev. Nagu ikka, pimedus, talv, aastaid kogetud õudused roomavad kehamälust välja ja tekitavad resonantse mh pikkade painajalike valude ja õudusunenägudega, mille vastu aitab ainult ravumite võtmine. Ma sooviksin oma järelejäänud eluaastad annetada kellelegi, kes neid palju rohkem vajab ja midagi paremat peale mõistab hakata, ning kellel ei ole haigekstegevalt koledaid elukogemusi, mis hiilivad suvalisel hetkel ligi ja kukutavad taeva kaela, sest elu on ju ometi mõeldud selle mõnusaks tarvitamiseks. Aga niikaua, kuni mu sooviavaldust ja selle täitmist kaalutakse, kasvatagem aaloesid ja havisabu.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Toalilled on sul uhked, vaata neid ja aja pahad mõtted ära. "Augus" ja "augu äärel" olnuna tean, et hea on soovitada, aga ikkagi, elama peab. Ja ühtki aastat ära kinkida ei tohi - neid läheb sul endal väga vaja, sul veel ju lapsed kasvamas ja lapselapsed nägemata!
Naudi seda, mis on, ära jää kinni sellesse, mis halvasti olnud, sest see on juba olnud, nii ongi.
Ilusat Jõuluaega sulle ja perele.
maurus, vana ja elutark

mustkaaren ütles ...

Ma pole allaandja ega kaebleja, vaid lahendusteotsija, aga kõige jaoks lahendusi ei ole. On asju, mille vastu ei saa mina, sina ega keegi teine, tuleb sellega elada, st invaliidina elada. Ilusad mõtted kõige vastu ei aita. Kes arvab, et elu saab ise ilusaks teha, ei ole omal nahal kogenud inimloomuse kurjust ja inetust. Ma jään jätkuvalt enda juurde - parem õudne lõpp kui lõputu õudus. See põhimõte on juba paar korda sõna otseses mõttes mu elu päästnud, aga nyyd on mu mõõt suht täis.
Lastele ei maksa kaasa tunda, nad on selles eas, kus kohanetakse kiiresti ja leitakse peagi uued rõõmud. Muide, mu pere ei hinda, vaja ega armasta neid asju, mida te ilusaks nimetate, sest ymberringi keegi ei tegele sellise jamaga, need asjad on imelikud ja nõmedad.

Anonüümne ütles ...

Kas saaksin millegagi aidata? Ühine kunstitegemise üritus? Kitarriõhtu (ma võin koleda häälega kaasa laulda, kui vaja)? Luuletuste lugemine? Lihtsalt et korraks oleks kergem, parem ja helgem olla.
Pere hindab Sind ja Sinu toimetusi, lihtsalt nad ei oska seda veel väljendada, ma mõtlen eriti just pisemaid tüüpe. Ja meie, Sinu sõbrad, teame kõik, kui eriline ja andekas inimene Sa oled, üldse pole kahtlustki.

mustkaaren ütles ...

Arvan, et pigem mitte... ja eriti poisid on oma suhtumist korduvalt ja väga selgelt väljendanud nii sõnaliselt kui ka viisidel, mida ma ei soovi täpsustada. Parem mitte tylisid tekitada, las nad teevad, mis tahavad, saan vähemalt mõne tunni nädalas rahus oma asja ajada.

elu aias ütles ...

Ann! Pea püsti ja ürita need halvad mälestused kuhugi peitu pakkida. Rahulikku jõuluaega su perele!

Fideelia ütles ...

Seleta poistele, et sul on oma hobid ja kui nad ei lase sul hobidega tegelda, lähed sa hulluks ja hakkad märatsema. Mida iganes, aga inimene peab saama omaette olla ning meelepärasele tegevusele pühenduda! Naistel on niigi meestest vähem vaba aega. Jõudu, jaksu! Ilusat aasta lõppu ja mõtle, et elad ju maal, milline vedamine! Osa minust kadestab neid, kes maal elavad. :)

Anonüümne ütles ...

ega siin muud polegi, kui pea püsti, süda soojaks ja pilk ikka ettepoole!

trmm