10 november 2017

Põnevaid ehitusmaterjale meie kodumaa ajaloos



Plastiliin, mis nurklihvija ketta umbe ajab, sest läheb ju vedelaks. Plastiliini on kasutatud läbi seina jooksva veetoru augu tihendamiseks. Ma olin ausalt öeldes väga yllatunud, kui avastasin, mis see kummaline pehme aine tegelikult on.

8 kommentaari:

Lendav ütles ...

Hea käepärane, igas maapoes on saada ja.

Anonüümne ütles ...

Jah, plastiliin ja toruteip - odav ja mugav, kahjuks ka äärmiselt ajutine.

Morgie ütles ...

Mäletad, kuidas Taat meid ise plastiliini õpetas tegema?

mustkaaren ütles ...

Savist ja õlivärvist, hehehe...

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Noh, pole ju viga. Minu maja oli lapitud kilukarbikaantega. Nii seest kui väljast. Eks omal ajal kasutati, mida kätte saadi. Elada oli ju vaja

Futu ütles ...

Meie vana maja ehitamisel oli kasutatud hullumeelsel kogusel naelu. Ma ei tea kas naelad ei pidanud hästi või oli ehitajal neid volilt käes või mis veel, aga alati oli 2 naela asemel 5 või kuus ja mõnes kohas oli päris lappama läinud, et lausa kunstiliselt palju. Kui vana maja kütteks saagisime, läks mitu saeketast, ikka oli kuskil mõni nael peaidus.:)

Anonüümne ütles ...

Plastiliiniga sai vanasti ka keskkütteradiaatoreid lapitud, kui auk sisse tuli.

notsu ütles ...

Kui me oma elamisse sisse kolisime, oli seintes nii palju naelu, et A. imestas: kas nad lõid tapeeti naeltega seina või?

Ja siis tegime remonti, seinad kaapisime puhtaks, panime pehme isoplaadi peale ja asusime tapeetima.

Ja siis hakkas tapeet lahti tulema; ja me liimisime uuesti; ja uuesti; ja uuesti - seina keskelt ja alt pidas, aga laeservast ikka irvitas; kuni A.-l viskas üle ja ta lõi lae äärest klambripüstoliga kinni. Nii et jõudsime ringiga tagasi selle tehnika juurde, "kes siin majas enne elas".