14 august 2017

Varbolas puid lõikamas

Yle 20 aasta on Rapla taga Varbolas puukujude tegemise laagrit korraldatud. See on suur yritus, toetavad õige mitmed metsa, saagede, tehnika jms-ga tegelevad riigi- ja eraettevõtted. Kohal on suurusjärgus 35 saemeest-naist, lisaks kodumaa kodanikele päris suur hulk Poolast, Leedust, Soomest, aga on ka Saksamaa, Valgevene ja Venemaa kunstnikke, kuidas kunagi. Kunstsaagijad tulevad enamuses esmaspäevast kohale ja teevad laupäeva õhtuks valmis õige mitu kuju. Laupäeval algab pealtvaatajate jaoks mõeldud osa. Siis on rahva võlumiseks kiirsaagimise võistlus, mitu kujuoksjonit, yles on pandud toiduputka ja laadanurk, on paari esinejaga kontsert ja. Pyhapäeval asi jätkub, oksjonid, laat, rahvas jalutab, ilm on ilus, õhtul, kui plats puhas, siis kujumeistrid saavad (raamatupidamislikus mõttes rämeda puhaskahjumiga) oksjoniraha osa kätte, laager pakitakse kokku ja algab pikk kodutee.
Emotsioonid, värvid, vormid, isiksused, saepuru, hääled, lõhnad, valgus, soojus.
Meeletu metsatäis kujusid.














Me läksime Anni Irsi ja Laglega koos kohale neljapäeva õhtul, tööaega jäi sedamoodi väheks ja tulemus tillukeseks. Ma tegin yhe pooleteisemeetrise praktilise, toetuspindadega pakukese.




Head põhjakad, kes temeid kylla ootasite - andke andeks, meie jaoks lõppes yritus alles õhtul kell 8 ja esmaspäevase tööpäeva huvides ei tohtinud kõrvakepõikeid ette võtta. Koju saime vist kyll pool 12 õhtul või midagi. Anni pidi tegema minu laagri kojuviskamiseks veel ekstra Võrumaa-otsa ja tema jaoks lõppes pidu veel tund hiljem. Aitähh talle.
Aa, mul oli terve pika tee selline reisikaaslane. Lagle tehtud.

9 kommentaari:

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Täiega äge pakukene tuli sul välja. Ja reisikaaslane on kah mõnus. Said omale?

mustkaaren ütles ...

Ei, Anni ostis selle endale.

mustkaaren ütles ...

Korraldaja võtab 50%, myymata kuju alghinna osa tuleb kinni plekkida.

MUHEDIK ütles ...

Nii tore, et Sa ikka kodunt välja sellistele suurepärastele üritustele saad. Sinust on kujunenud arvestatav puunikerdaja. Edu, tugevat kätt ja head silma järgmiste tööde tarvis. Pakuke on ju suurepärane, sobiks Sinugi aeda.

Milda ütles ...

Kahju, et kohtumata jäi! Järgmisel korral siis:) Sellisel pakukesel oleks kusiganes aukoht!

mustkaaren ütles ...

Aitäh. Rõõm kuulda, et see teile ka meeldis, eks tuleb käsi sooja panna :)

mustkaaren ütles ...

Md, ma tegin seda 2 päeva ja sain ta eest 40€ :)

Anonüümne ütles ...

Tore üritus ja muhe pakuke! Hoia saag soojas, mis muud :)

Rahutu rahmeldaja ütles ...

Väga tore ja uhke ja muhe pakuke sul ja reisikaaslanse võttis Ülo autost välja :)kaua siis ikka üks tegelane reisib :D