31 juuli 2017

Pidu meie regioonis

Laupäeval oli hea Aidi juures aiaplogijate kokkutulek. Tõstsin ennelõunal pärast hädavajalikke kodutoimetusi paar kasti ja kaussi taimepoegade, juurikate ja võsudega auto peale, paar kitarri ka ja. Kõigepealt oli muidugi vaja Muhedike juurest läbi sõita.






Toreda pererahva ja kauni ning sisuka aia juures kulus mõni aeg, enne kui sai Aidi juurde edasi astutud. Koht, kus on koos suur hulk aiahulle, on erilise auraga. Kõik kohalviibijad on väga õnnelikud ja helges meeleolus; kohatakse kaugeid häid sõpru ja tuttavaid, kellega jagatakse hobi ja fanatismi; omanikku vahetab nii mõnigi kaua soovitud ja taga otsitud taim. Ja mitte millegagi ei koonerdata, ei taimede, ei heade sõnadega. Maailma veidrused ja kurjad plaanid jäävad penikoormate taha. Ja loomulikult väga, väga pikk pidulaud. Selle peo perenaine pakkus omalt poolt isekeedetud kondilihaleemega kapsasuppi, mis on tänapäeva eluviiside ja valikute juures põnev ja haruldane vanakooli roog. Lauake oli end katnud kylluslikult ja värvikalt.
Õhtu edenedes käisid sportlikumad meist saunas, kevadel suure töö tulemusena tasaseks saanud lõkkeplatsi muru osutus täiesti õnnestunuks, ja mitte yks sääsk ei sundinud auto pagasnikust villast kampsi otsima - neid lihtsalt polnud.
Ajaa, kitarrid. Kui sul on lapsed, maamajapidamine, ilu- ja tuluaed, vahel ka palgatöö jne, siis hõbedane hääleke vaikib ning labidavarrest tuimaks muutunud käsi mängib yksnes mõnusa astumisega rahvalaule, nt bluusrokki, punki ja folki. Hea Lillekasvataja laste rõõmuks tegime kynka peal tare omavast taadist täiendet ja parandet laulu, parandasime ja täiendasime mõnda rahvalaulu ka ja äkki tuligi öö.
Märkima peab ka Aidi abikaasa Otti, kes lisaks igasugu asjapärast jooksmistele õhtul mõne korra ka oma trummikomplekti taha istus. Ta on kaua pilli mänginud osav ja loominguline trummar ja valdab oma komplekte väga hästi. Elus muusika on parim.
Aitäh, head inimesed, olemas olemast. Aiaplogijate kokkutulek on minu jaoks parem kui jaanipäev. 😁
P.s. Sebimise tõttu ei suutnud ma yldse pildistada, aga hyva Taga talu Rahmeldaja tegi kyll pilti, ma tean. Hyva lugeja võib sealt lillepilti vaadata, sest Aidi noorepoolne arenev aed muutub järjest põnevamaks.

4 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

On jah parem kui jaanipäev ja jõulud kokku :) Puhas rõõm kõigest ja kõigist, ilusad inimesed ja soojad südamed

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Jaanipäev on ju tegelikult üks ööpäev, kus sa sunnivisiliselt pead öösse üleval olema. Mis seal head on? Aga blogijate kokukas on tõesti super kokukas, kiidan ja ülistan.

MUHEDIK ütles ...

Aitäh tulemast, see hommikupoolik meie juures oli tõesti soe ja helge. Ja Su fotod on väga head.
Kokkutulek oli kindlasti väga tore. Nagu alati

Togram ütles ...

Nii mõnus lugemine oli kohe ja süda sai helistada, soojust ja valgust täis. Armsad aia- ja lillehullud on üks isevärki kooslus oma tegemiste ja ütlemisetega. On au teid tunda ning kalliks pidada.